5 top vaj za čvrsto zadnjico

  • 11. 03. 2016
5 top vaj za čvrsto zadnjico

Da pred poletjem ne boste preveč obremenjeni s popolnostjo vaše zadnjice, že med letom primerno poskrbite zanjo in žanjite uspehe za vaš vsakodnevni trud.

Široki počepi
Stojimo v razkoraku. Noge so v položaju, ki je nekoliko širši od ramen. Hrbet je zravnan, trebuh potegnemo noter. Počasi se spustimo v počep, stisnemo mišice in v tem položaju vztrajamo nekaj sekund in se nato počasi dvignemo v prvoten položaj. Vajo ponovimo 10-15 krat in naredimo 2 do 3 serije.

Izteg kolka ob steni
Roke dvignemo v širini in višini ramen in se z dlanmi naslonimo na steno. Položaj je podoben tistemu, ko želimo narediti skleco. Desno nogo iztegnemo poševno nazaj, pri tem pa pazimo, da se prsti samo dotikajo tal. Počasi dvignemo nogo tako visoko, kolikor zmoremo, da pri tem ne upognemo hrbta. V položaju vztrajamo nekaj sekund, nato nogo vrnemo v izhodiščni položaj. Vajo nato ponovimo še z drugo nogo. Ponovimo 10-15 krat in naredimo 2 do 3 serije.

Izpadni korak
Stojimo, stopala so razmaknjena v širini ramen, roke iztegnemo predse. Z desno nogo naredimo velik korak nazaj in se hkrati spustimo v počep. Paziti moramo, da se desno koleno ne dotakne tal in da levo ne pogleda čez nožne prste. V tem položaju vztrajajmo nekaj sekund, nato se počasi vrnemo v začetni položaj. Vajo ponovimo 10-15 krat in naredimo 2 do 3 serije.

Počep z žogo
Stojte vzravnano ob steni in se s spodnjim delom hrbta naslonite na veliko žogo. Roke iztegnite pred telo in se spustite tako nizko, da bodo stegna vzporedno s podlago, kolena pa ne bodo pogledala čez nožne prste. Med izvajanjem giba ves čas stiskajte zadnjico in pazite, da hrbtenico močno upirate v žogo. Vajo ponovimo 10-15 krat in naredimo 2 do 3 serije. 

S pasjim položajem do zapeljive zadnjice
Na blazini pojdite na kolena v pasji položaj in se z rokama oprite tal. Vajo pričnite z dvigovanjem najprej desne noge na stran (10 ponovitev) in nazaj (10 ponovitev). Nato težo prenesite na desno koleno in vajo ponovite na levo nogo. Pri dvigovanju noge pazite, da z njo ne brcate, ampak jo le spuščate za nekaj centimetrov nižje in potem ponovno dvignete do najvišjega položaja.

 

Če boste pri izvajanju vaj dosledni, ne boste rezultatov opazili le vi, ampak  tudi vaša okolica. 

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja