Ali pomanjkanje seksa vodi v pogubo?

  • 11. 03. 2016
Ali pomanjkanje seksa vodi v pogubo?

Premalo seksa povzroči številna neskladja, mentalna in fizična. Tako se pojavijo blokade, neravnovesja in napetosti v telesu. Ob kroničnem pomanjkanju seksa se to lahko stopnjuje v nemirno, nestanovitno in celo agresivno obnašanje.

Seks ima vsesplošni pomirjevalni učinek in po njem tudi lažje zaspimo. Če ste zvečer preveč utrujeni, da bi se lotili divjih spolnih akcij, poprosite partnerja, naj vas sprosti z oralnim seksom. Tudi »dajanje« oralnega seksa, da občutek, da ste po napornem dnevu naredili nekaj dobrega in sproščujočega za partnerja. To vas bo napolnilo z zadovoljstvom.

Po seksu se vse zdi lažje. Težave, ki so se prej kazale za nepremagljive se po seksu pokažejo za nepomembne. Čustveno in fizično izpopolnjeni boste razmišljali bolj pozitivno in povečala se bo vaša storilnost.

 Zakaj je temu tako?

Ko seksamo, se v telesu sproščajo večje vrednosti oksitocina. Oksitocin sprošča mišice in zmanjšuje stres. Ta se ne sprošča le med seksom, temveč tudi med spanjem. Druga snov, ki se sprošča pri moškem orgazmu, je prolaktin. Tudi ta se sprošča med spanjem. Tukaj vidimo povezavo med spanjem in seksom. Pri obeh se sproščajo snovi, ki nas regenerirajo.

 Lahko postane res hudo?

Premalo seksa lahko povzroči resne blokade, neravnovesja in napetosti v telesu, ki vodijo v nemirno, nestanovitno in celo agresivno obnašanje. Nekateri ljudje rešujejo ta problem tako, da se sproščajo na druge načine - z meditacijo ali športnimi aktivnostmi. Toda pomanjkanje seksa se da pozdraviti samo z redno spolno aktivnostjo. Nadomestila za seks žal ali na srečo ni.

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja