Iščete recept za antialergijsko spalnico?

  • 11. 03. 2016
Iščete recept za antialergijsko spalnico?

Obstaja 5 načinov, ki vam bodo v pomoč, da bo vaša spalnica brez alergenov:

  1. Posteljnino menjujte tedensko

Posteljnina predstavlja nebesa tudi za pršice, ki so najpogostejši vzrok alergij in astme. Pršice se prehranjujejo z odmrlimi delci naše kože, lasmi, ostanki soli, cvetnim prahom in vlakni oblačil. Pred njimi se lahko zaščitite tako, da uporabljate posteljnino iz materialov, ki pršicam ni gostoljubna (npr. svila) oziroma operete posteljnino tedensko, na čim višji temperaturi. Če imate možnost, jo posušite v vročem sušilnem stroju.

V svileni posteljnini se pršice ne zaredijo

  1. Redno sesajte spalnico

Tudi preproge v vaši spalnici so prijazen življenjski prostor za pršice. Če imate v spalnici tapecirana tla, razmislite o zamenjavi za lesena ali tla iz linoleja. V primeru, da se v spalnici preprogam ne želite odpovedati, poskrbite, da bodo takšne s čim krajšimi vlakni in enostavne za čiščenje. Redno jih sesajte z vakuumskim sesalnikom. Ni slabo, če občasno tudi očistite preprogo z šamponom.

  1. Okna zastrite z lahkimi materiali

Poslovite se od težkih zaves, ki jih težko operete doma in pričnite uporabljati pralne zavese iz bombaža. Če imate v spalnici težave z vlago poskrbite, da bodo okna vedno suha, saj na njih odlično uspeva plesen, ki je zdravju škodljiva.

  1. Modernizirajte spalnico

Skandinavski dizajn – minimalno blaga, veliko stekla in kovine ter minimalističen slog z malo stvarmi – nam pusti dihati. Posteljnina, preproge, zavese in tapecirano pohištvo privlačijo pršice. Manj kot je oblazinjenja v vaši spalnici, bolje je.

Na knjigah, revijah in okraskih se prav tako nabira veliko prahu. Predlagamo, da jih prestavite v drug prostor, kjer se ne zadržujete tako pogosto.

  1. HišnI ljubljenčkI ne sodijo v spalnico

Alergije lahko povzroči tudi alergen, ki se nahaja v prhljaju, slini ali urinu naših hišnih ljubljenčkov. Ne navadite hišnega ljubljenčka na vašo posteljo. Že ljudje, ki redno vzdržujejo higieno, v posteljo prinesejo dovolj umazanije, kaj šele živali.

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja