Kako preživeti veseli december brez minusa v denarnici?

  • 28. 11. 2016
Kako preživeti veseli december brez minusa v denarnici?

December. Za mnoge najlepši čas v letu. Ulice ponovno dobijo tisto magično podobo, ki jo sestavljajo barvne lučke in pisani okraski vseh vrst. Mestni trgi so odeti v zadovoljne in vedre obraze tako starih kot mladih. In izza lesenih stojnic že diši po kuhanem vinu in domačih dobrotah.

Na vasi se vsaka hiša ponaša s svojo zgodbo in tekmuje, kdo je lepše okrasil smrečico pred hišo, a ko pade mrak, so vse enako lepe in izžarevajo pristno družinsko srečo in mir. Radi smo ujeti v tem prazničnem vrvežu, ki nas preplavlja s toplino, saj v tem času preživljamo še več časa s sebi dragimi osebami. To je le nekaj prijetnih utrinkov iz našega decembrskega vsakdana.

A na drugi strani …
... december. Za mnoge precej stresen mesec. Verjetno je le redko kdo med nami, ki v tem čarobnem trenutku ne bi pomisli, da bo to kljub vsemu le še eno obdobje v letu, ki nas bo močno udarilo po žepu. Saj veste – veseli december je čas veselih obdarovanj!

Vas zanima, kako se minusu lahko izognete?

Za začetek bo dovolj, če boste na to pogledali z drugega zornega kota. Ni potrebno, da zapravite bajne vsote denarja, da sebi in bližnjim privoščite želene pozornosti. V nadaljevanju preberite, kako »obračunati« z veselim decembrom.

1. Nakup daril načrtujte vnaprej.

To je prvo in osnovno vodilo, ki vam bo prihranilo marsikateri siv las. Nekje v novembru si je dobro sestaviti seznam oz. oporne točke, komu boste darilo kupili in česa bi se ta oseba najbolj razveselila.

2. Določite vsoto po vaših denarnih zmogljivostih.

Saj vemo, da imamo vsi takšne in drugačne želje, ampak bodimo realni. Če si dragih daril ne morete privoščiti, jih nikar ne kupujte. Roko na srce, na ta način boste v minusu še nekaj nadaljnjih mesecev. Kdo bi si tega želel?

3. Ne tekajte po trgovinah zadnji trenutek.

Ko ste si že pripravili oporne točke in denarni fond, ki ste ga namenili darilom, se odpravite po nakupih. V miru, spočiti in polni zagona. Verjetno vam je znano, da kupovanje zadnji hip ne obrodi vedno sadov. Ne samo, da kupimo na hitro in darilo morda deluje celo brezosebno, ampak se zna zgoditi, da izdelke tudi preplačamo, saj se v prazničnem času lahko nenadoma celo podražijo.

4. Za najbolj izvirne doma narejeni izdelki.

Če imate vsaj malo kreativne žilice, pa lahko praktična darilca za vaše najbližje ustvarite kar doma. Za praznične voščilnice potrebujete le barvni papir, iz katerega lahko izrežete različne motive in jih zlepite skupaj, morda celo kaj narišete in seveda napišete. Vse bolj popularni postajajo tudi doma ročno izdelani kozmetični izdelki, kot so na primer mila, razne kreme in balzami. Splet ponuja različne recepte, le pobrskati je potrebno. Tukaj domišljija nima meja. Doma narejena darila izžarevajo še več ljubezni, zato jih bodo prejemniki še toliko bolj veseli.

5. Darila lahko zavijete sami.

Čeprav morda niste vešči zavijanja daril, pa vseeno lahko poskusite. Če ne drugače, lahko darilo okrasite tudi samo s kakšnim barvnim trakom. Na ta način lahko tudi precej prihranite. Konec koncev, ob odvitju papir tako ali tako roma v koš.

Verjamemo, da vam bodo ti nasveti v pomoč. Če pa še vseeno ne veste, kaj kupiti za darilo, vam dajemo še nekaj nasvetov, ki vam morda pridejo prav pri vaši izbiri.

Za okrasitev dnevne sobe ali spalnice z dekorativnimi izdelki.

Dekorativne odeje in vzglavniki Vitapur

Če ste v dvomih, so mehke dekorativne odeje in vzglavniki vedno odlično darilo tako za odrasle kot za otroke. Različne barve za popolnoma vsak okus se že veselijo, da spoznajo vaš dom. Pri Vitapurju vam ponujamo različne dekorativne linije odej in vzglavnikov, ki preprosto navdušujejo! Klik na dekorativo

December je čas, ko v kuhinji zadiši po domačih dobrotah!

Kuhinjska posoda Rosmarino

In da bo za vaše bližnje, prijatelje, znance kulinarično doživetje popolno, so sveže pečeni piškoti ali kakšno drugo pecivo, prav tako izvrstno darilo. Če slučajno še nimate ustreznih pekačev, so pekači Rosmarino lahko izvrstni pripomoček za ustvarjanja željnih glav. Priprava je enostavna, hitra, predvsem pa zdrava, saj ne potrebujete skoraj nič maščob. 

Nikar ne imejte v mislih, da je december čas, ki vam oropa denarnico. Veselimo se majhnih pozornosti, predvsem pa skupnega časa, ki ga preživimo skupaj z družino in prijatelji. Vabljeni ste k ogledu še ostale naše ponudbe kar v spletni trgovini. Prepričani smo, da vas bodo naši izdelki navdušili ne le po videzu, ampak tudi po izjemnih prazničnih cenah. Prihranite – ne le denar, ampak tudi čas – in se izognite gneči v najbolj obleganem mesecu. Edini minus, ki je v decembru dobrodošel, pa naj bo na termometru J

Pa veselo praznovanje!

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja