Katera je pa vaša najljubša kuharska knjiga?

  • 6. 01. 2017
Katera je pa vaša najljubša kuharska knjiga?

Tudi vi kdaj pokukate v kakšno kuharsko knjigo za namig, nasvet ali recept? Prav je tako.

Nedelja je idealen dan za skuhati kaj dobrega. Za vas smo pobrskali, katere kuharske knjige so še posebej »in«. Morda vas danes ali v prihodnosti kakšna še posebej premami, da boste z veseljem segli po njej.

Recepti sestre Nikoline

1.  Sestra Nikolina Rop: Recepti sestre Nikoline

Knjige sestre Nikoline veljajo za izjemno priljubljene med vsemi generacijami. Recepti sestre Nikoline vsebujejo 600 receptov, združenih v kar šestih knjigah.

 Kuharica za mlade

2. Milena S. Stonojević, Uroš Flis: Kuharica za mlade

Izvrstna knjiga, ki bo mlade uvedla v svet kuhanja in gospodinjstva. Odlična sopotnica za študente in pare, ki začenjajo skupno življenje.

 Seksi presne sladice

3. Sašo Šket: Seksi presne sladice

Če prisegate na presne sladice, je Šketova knjiga nujen pripomoček v vaši kuhinji. 38 receptov je plod dolgoletnega raziskovanja za pripravo zdravih sladic brez slabe vesti.

 Anina kuhinja

4. Ana Ž. Kristanc: Anina kuhinja

Ana je v svoji kuharski oddaji Ana kuha predstavljala preproste in okusne jedi, svoje recepte pa je strnila tudi v kuharsko knjigo.

 Kuhinja išče šefa 1, 2, 3

5. Bine Volčič: Kuhinja išče šefa 1, 2, 3

Kuharskega mojstra Bineta Volčiča je širša javnost spoznala v znameniti oddaji Gostilna išče šefa. Nov veter kulinaričnih mojstrovin je predstavljen v treh knjigah: tri sezone oddaj, tri knjige receptov.

 Kuharska knjiga

6. Ivan Ivačič: Kuharska knjiga

Knjiga je sicer že starejšega datuma, vendar je zaradi priljubljenosti doživela že številne ponatise. Je inovativna, zabavna, praktična, prav takšna kot sam mojster. Čeprav njena prva izdaja sega že v davno leto 1965, znajo številne domače kuharice povedati, da ta knjiga še vedno velja za kuharsko klasiko.

 Sodobna slovenska kuharica

7. Felicita Kalinšek: Sodobna slovenska kuharica

Recepti sestre Felicite so bili zbrani v knjigi Slovenska kuharica, za katero ste zagotovo že slišali. Slovensko kuharico je pripravila takrat Magdalena Pleiweis in je leta 1868 veljala za prvo slovensko kuharsko knjigo. V Sodobni slovenski kuharici je od leta 1868 zbranih več kot 1000 receptov, po katerih je kuhalo že več kot 200 000 Slovencev.

 Zlahka – ljubezen do kuhanja na prvi pogled

8. Luka Novak, Valentina Smej Novak: Zlahka – ljubezen do kuhanja na prvi pogled

Tudi Luka in Valentina sta že stara znanca malih zaslonov, kjer sta nam predstavljala predvsem domače jedi, pripravljene na njun način. Njuna kuharska knjiga vabi k intuitivnem kuhanju, razkriva pa tudi, kako se zaljubiti v kuhanje na prvi pogled.

 Rudolph kuha

9. Rudolph van Veen: Rudolph kuha

Nizozemski kuharski mojster je priljubljen tudi pri Slovencih. Njegovo kuhanje lahko spremljate tudi preko televizijskih zaslonov. Ljubitelji kuhanja boste v njegovi knjigi našli pomembne podatke o  kuharskih osnovah.

 To je le nekaj odličnih knjig, ki so vam lahko v veliko pomoč pri kuhanju ali pa vam morda dajo kakšno novo idejo za okusen obrok. Seveda ne pozabite, da je za vrhunske obroke pomembna tudi kakovostna posoda

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja