Tokio – najdražje in hkrati najbolj zanimivo mesto na svetu

  • 11. 03. 2016
Tokio – najdražje in hkrati najbolj zanimivo mesto na svetu

Tokio leži na otoku Honšu in je kot metropola nastalo leta 1943 z združitvijo mesta Tokio ter okoliških pristojnosti. Je prestolnica Japonske vlade, v mestu pa najdemo tudi Cesarjevo palačo. Tokio je zraslo iz majhne vasice z imenom Edo.

Ekonomija

Prestolnica Japonske je za svetovno ekonomijo izjemno pomembna, saj je ena od treh globalnih »komandnih centrov«, ob boku z New Yorkom in Londonom. Je največja svetovna ekonomija z BDP-jem večjim od 1,479 trilijona USD v letu 2008. V letu 2009 je kar 51 podjetij na seznamu Global 500 bilo s sedežem v Tokiu, kar je kar dvakrat več od drugo uvrščenega mesta – Pariza. Borza v Tokiu je največja na Japonskem in druga največja na svetu.

Turistične znamenitosti

Cesarjeva palača

Zagotovo je ena najbolj popularnih atrakcij Cesarska palača, ki je v samem središču mesta. Je dom cesarjev v zadnjih 150-ih letih.

Tempelj Sensoji

Sensoji tempelj je budistično versko mesto, ki je na Japonskem najbolj pomembno. Je ena glavnih turističnih atrakcij v državi. Tempelj velikokrat imenujejo tudi Asakusa tempelj.

Shibuya

Je glavno nakupovalno središče z mnogimi restavracijami. Leži ob Shibuyski postaji. V tem delu mesta lahko najdete tudi t.i. Zgradbo Shibuya 109, ki je pisana na roko vsem ljubiteljicam in ljubiteljem modnih trendov.

 Disneyland

Velja za najbolj priljubljen zabaviščni park na Japonskem in hkrati na svetu. V parku boste videli podobne atrakcije kot v drugih Disneyevih parkih po svetu, za razliko v tem, da je park ob morju in da gre pri njem še za DisneySea in ne samo Disneyland.

V Tokiu boste našli še veliko, veliko zanimivosti, ki jih je preprosto nemogoče vse na enem mestu podrobno predstaviti. Če boste mesto obiskali, boste zagotovo doživeli nepozabne trenutke.

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja