Pazite, da vas pred prazniki ne ujame stres!

  • 16. 12. 2016
Pazite, da vas pred prazniki ne ujame stres!

Prazniki simbolizirajo mir in toplino, ko čas preživljamo z družino in bližnjimi ter se veselimo skupnih trenutkov. Včasih si povsem nepotrebno nakopljemo nekaj stresa in nejevolje.

V izogib vsemu stresu si preberite nekaj koristnih napotkov, ki vam bodo stres pomagali vsaj zmanjšati, če že ne povsem odpraviti. Darila, okraševanje, priprava hrane, sprejemanje obiskov … je samo del seznama, ki pa se pred prazniki samo še polni. Pomembno je, da se organizirate in ohranite mirno glavo.

1. Načrt je zelo pomemben.
Ne čakajte na zadnji trenutek. Daril ne kupujte na zadnji dan. Že vnaprej si naredite seznam, koga boste obdarili in kaj boste kupili. Tudi ostale nakupe opravite prej in se tako izognite predpraznični gneči.

2. Nakupujte preko spleta.
Če spadate med tiste, ki niste vajeni kupovati preko spleta, pa vsaj v prazničnem času razmislite o tem. Kupovanje iz naslanjača je zelo enostavno in hitro, željeni izdelki pa bodo lahko pri vas že naslednji dan.

3. Bodite radodarni, ampak vseeno zapravljajte preudarno.
Vsi imamo takšne in drugačne želje, vendar vedno kupujte po svojih finančnih zmogljivostih.

4. Pomembno je vedeti, kdaj je dovolj.
Včasih se v vsem tem zanosu preprosto ne znamo ustaviti. Preveč stremimo k popolnosti in pozabljamo, kaj je pravo bistvo prazničnega časa. Začnite uživati in se posvetite bližnjim.

5. Umirite se in si vzemite čas samo zase.
Vsa ta naglica nam velikokrat ne pusti niti dihati. Pojdite na sprehod, na bazen ali preberite kakšno dobro knjigo ter si napolnite baterije.

Prazniki bi morali biti res praznični – sproščeni in veseli. Na njih nas pogosto vežejo lepi spomini, ko se spominjamo brezskrbnega otroštva.

Mnogokrat imamo tudi v odrasli dobi velika pričakovanja, ki pa se nam ob vseh obveznostih v službi in doma kaj kmalu porušijo in vodijo v stres. Glede praznikov bodite realni, saj hitro minejo. Postorite le najnujnejše, ostali čas se raje družite z družino in s prijatelji.

Zapomnite si: samo vi se lahko odločite, kaj je zares pomembno. Sprostite se in si dovoliti delati in čutiti po vaše. Naj vas ne bo strah biti drugačni, izvirni. In tako bodo prazniki popolni! 

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja