Recept za jagodne ražnjiče

  • 27. 05. 2016
Recept za jagodne ražnjiče

Biskvit

  • 5 jajc 
  • 1 dl mleka 
  • 25 dag sladkorja 
  • 1 dl olja 
  • 25 dag moke 
  • zavitek pecilnega praška

in še

  • 300 g jagod 
  • čokolada za kuhanje (bela in rjava) 
  • maslo 
  • palčke za ražnjiče

 

Priprava:

Korak 1:

Rumenjake in sladkor stepemo, da nastane lahka svetla zmes. Vmešamo mleko in olje.

Korak 2:

Iz beljakov stepemo trd sneg. Moko in pecilni prašek pomešamo Sneg in moko narahlo vmešamo v rumenjake.

Korak 3:

Testo pretresemo v pekač in pečemo približno 40 minut na 200 stopinjah. Pečen biskvit ohladimo in narežemo na kockice.

Korak 4:

Jagode narežemo na manjše koščke. Pripravimo preliva iz bele in jedilne čokolade.

Korak 5:

Koščke jagod in biskvita nanizamo na palčke. Narejene ražnjiče poškropimo z glazuro iz čokolade, dobro ohladimo in postrežemo.

Pa dober tek ;)

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja