Popolna prenova spalnice v 5 korakih

prenova spalnice

Spalnica – tako pomemben prostor, ki mu mnogokrat namenjamo premalo pozornosti. V kuhinji pripravljamo hrano, jemo, v dnevnih prostorih se družimo, beremo, gledamo televizijo, delamo… Ali imate v stanovanju tudi vaš osebni prostor? Oazo miru? Če ga še nimate, preberite 5 korakov, kako do popolne prenove spalnice!

  1. Ocena trenutnega stanja v spalnici

Po pregledu vaše spalnice ugotovite ali vaša spalnica izpolnjuje kriterije, da postane vaš prostor sprostitve in regeneracije telesa. Kako vedeti, kakšno je pravo vzdušje in, kaj še manjka spalnici? Zanesite se na svoje čute. Pomembni so: svetloba, dotik in vonj.

 

Svetloba: dnevna svetloba lahko deluje zelo pozitivno, vendar našim možganom pošilja signal, da je čas, da se zbudimo. Prevrite ali je vaša spalnica dovolj temna med tem, ko spite. Odstranite vse električne naprave, ki oddajajo motečo svetlobo. Najbolj moteče so budilke, ki svetijo z močno svetlobo in so obrnjene proti nam.

 

Dotik: v spalnici morajo biti posteljnina, vzglavniki, odeje in tudi preproge prijetni na otip.

Zagotovite si nežno svileno posteljnino iz finih svilenih niti in razvajate vse vaše čute. Odeja naj bo iz naravnih, zračnih materialov, ki pustijo vaši koži dihati. Tudi preproge pred posteljo naj bodo mehke.

 

Vonj nas lahko poveže z določenimi spomini in vpliva na naše razpoloženje. dom, spalnicaPred spanjem lahko ponese naše misli v kraje, ki nas sproščajo, nas spomni na ljudi, ki so nam blizu…

Vonj sivke deluje pomirjevalno in v majhnih količinah ni moteč.

 

 Vonj sivke v spalnici vas lahko ponese v druge kraje...

  1. Načrtujte preobrazbo

Preobrazba spalnice se ne zgodi čez noč. Preverite kaj vas navdušuje, kakšni dizajn vam je všeč, kateri elementi so za vas pomembni v spalnici. Se v spalnici tudi oblačite in zato potrebujete veliko omaro, ogledalo in mizico za lepotičenje? Imate navado, da pred spanjem berete knjige? Potem bi bila zagotovo priročna knjižna polica. Tukaj bodite pozorni, kje je nameščena, da se knjige ne prevrnejo med spanjem na vas. Ugotovite, kakšne so vaše navade in v skladu z njimi opremite spalnico.

 

  1. Ven s predmeti, ki ne sodijo v spalnico

V spalnico ne sodijo predmeti, ki vas odvračajo od osnovnega namena spalnice, torej spanja. Računalnik, ki vas preganja k delu pustite v službi ali v drugem prostoru. Televizor ne spada v spalnico, saj pošilja vašim možganom sporočilo, da je čas za akcijo in ne sprostitev. vodne posteljeSpalnica naj bo pospravljena in očiščena.

  1. Postelja je center spalnice

Dobro ležišče, kamor ležete vsako noč je enako pomembno kot dober čevelj, ki ga obujete vsako jutro. Si predstavljate, da med spanjem lebdite in občutite le blagodejno mehkobo in toploto, ki vam jo nudi vodna postelja? Vodna postelja nudi telesu idealno podporo. Težji oziroma izbočeni deli telesa pritiskajo močneje na vodno jedro in izpodrivajo vodo, ki se tako enakomerno razporedi in podpre ostale, vbočene dele telesa. In kaj je najlepše pri vodni postelji? Vodne postelje Vitapur Premium Exclusive so ogrevane in tako boste zvečer legli v prijetno toplo posteljo, ki vas bo takoj uspavala.

 

življenje, stanovanje

 

  1. Bodite lastni notranji oblikovalec

Le vi veste, kaj vas v življenju navdušuje. Morda ste iz potovanj prinesli zanimive predmete – kamne, ki še dišijo po morju, perzijske preproge, ki vas spominjajo na določene kraje…

V modi so ponovno foto tapete. Zakaj si ne bi umislili foto tapete z prečudovitim razgledom na toplo poletno plažo? Pustite domišljiji prosto pot in tako boste prišli do svoje oaze miru.

prenova spalnice, stanovanje, dotik, svetloba,

« Nazaj