Turistične znamenitosti francoske prestolnice

Turistične znamenitosti francoske prestolnice

Katere znamenitosti si morate ob obisku mesta ogledati?

Louvre

Gre za prizorišče vseh pomembnejših slikarskih, skulpturnih in dekorativnih mojstrovin iz obdobja pred 20. stoletjem. Je zagotovo pariški turistični adut. Med deli, shranjenimi v Louvru sta tudi Mona Lisa in Venus de Milo. »Nastopajoči« avtorji pa Vermeer, Caravaggio, Rembrandt in številni drugi.

Katedrala Notre Dame

Mesta preprosto ne smete obiskati, ne da bi si ogledali še to svetovno znano gotsko katedralo. Zgradba vam bo s svojo zasnovo zagotovo vzela dih.

Eifflov stolp

Zagotovo najbolj poznana zgradba na svetu. Jeklena zgradba je bila zgrajena za Svetovno razstavo leta 1889. Zgradil jo je Gustav Eiffel. Prvotni odziv parižanov ob odkritju le-te je bil izredno negativen in ni veliko manjkalo, da bi jo celo porušili. Vendar se je izkazala za zelo dobičkonosno, saj jo je v tem času obiskalo več kot 220 milijonov turistov in danes si Pariza skorajda ne moremo predstavljati brez te svetovne ikone.

Slavolok zmage

Zgradil ga je Napoleon I. in ima samo eno nalogo: predstavitev vojaške moči in zmagoslavja. Zgrajen je bil v času, ko so se vladarji kitili s spomeniki in zgradbami. Slavolok si preprosto morate ogledati in se sprehoditi po Elizejski aveniji.

Virtualno - video potovanje v Pariz

turistične znamenotosti, Francija, Paris

« Nazaj