5 plasti postelje, s katerimi boste kljubovali mrazu

  • 6. 02. 2019
5 plasti postelje, s katerimi boste kljubovali mrazu

Pripravite se na zimsko spanje! Svoje ležišče lahko le z manjšimi spremembami spremenite v posteljo, v kateri se boste tudi pozimi počutili udobno. Trdimo celo, da postelje zaradi skrbno izbrane posteljne opreme ne boste hoteli zapustiti do zgodnje pomladi. Od nadvložka, odeje do posteljnine in dekorativne odeje – vse to so sestavni elementi dobro opremljene zimske postelje.

1. Nadvložek: poskrbi za udobno in toplo podlago

Predstavljajte si občutek, ko zvečer zlezete v hladno posteljo – neprijetno, kajne? Težavo lahko enostavno odpravite z uporabo toplejšega nadvložka. Da bo občutek v postelji prijetno mehak in udoben, na jogi položite topel volnen nadvložek iz merino volne ali kašmirja.

Naredi-si-sam topla spalna podlaga: Hotelirji po vsem svetu uporabljajo ta trik, da ustvarijo udobno spalno okolje za svoje goste. Na jogi položijo toplo dekorativno odejo in čeznjo napnejo napenjalno rjuho. Dodatna odeja bo lepo ogrela vašo posteljo, rjuha pa jo bo zaščitila, da bo dlje časa ostala čista.

Volneni nadvložki Hitex Vitapur merino in kašmir

  1. Volneni nadvložek Hitex Vitapur Kašmir
  2. Volneni nadvložek Hitex Vitapur Merino

2. Rjuha: ohranja ležišče suho in higienično

Ko izbirate napenjalno rjuho, se bo med zimskimi meseci bolje obneslo renforce platno kot saten. Saten je namreč nekoliko hladnejši material in zato bolj primeren za poletno posteljnino.

Nasvet tekstilnega eksperta: Kvalitetno rjuho prepoznate po gostoti tkanja. Če pogledate tkanino od blizu, lahko opazite gostoto niti na kvadraten centimeter – večje je število niti, večja je gostota tkanja, rjuha pa velja za bolj kvalitetno. Tkanina ima drugačen občutek na koži, daljšo življenjsko dobo in boljše lastnosti ohranjanja toplote.

Napenjalne rjuhe Vitapur

  1. Kraljevsko modra bombažna napenjalna rjuha Lyon
  2. Klasično bela bombažna napenjalna rjuha Lyon
  3. XXL bombažna napenjalna rjuha Lyon za nadstandardno visoka ležišča
  4. Preveri še več barv in izberi svojo!

3. Zimske odeje: izberi svoje orožje proti mrazu

Naslednja pomembna plast je odeja, s katero ste pokriti. Tu se vam odpira arzenal možnosti, s katerimi se lahko borite proti mrazu, spet pa je pomembno, da veste, kakšna temperatura vam najbolj ustreza. Izbira zimske odeje je poleg tega odvisna tudi od temperature v spalnici. Puh ali volno tako priporočamo, če vas rado zebe. Nasprotno pa predlagam zimsko odejo iz svile, če vam je na splošno rado hitro vroče.

Izčrpno smo o izbiri zimske odeje in o najboljših materialih že pisali, naj pa poudarimo, da tudi izbira sintetičnega materiala lahko odlično zaščiti v hladnejših mesecih.

Zimske odeje Vitapur

  1. Zimska odeja iz puha Finland
  2. Zimska odeja Bamboo Winter
  3. Volnena zimska odeja Planica

4. Posteljnina: barvni pridih letnega časa

Tako kot napenjalno rjuho tudi posteljnino izberemo na podlagi kakovosti tkanine. Pozimi se raje odločite za gosto tkan 100% bombaž namesto satena, ki velja za hladnejši material. Posteljnina pa nima samo zaščitne funkcije, ki odejo in vzglavnik ohrani sveža in čista dlje časa, ampak je lahko pravi modni dodatek vaši spalnici.

Kot se zunanji svet zavije v bolj umirjene barvne kontraste, lahko tudi s paletami hišnega tekstila posnemamo mirnejši zimski čas.

Vitapur priporoča: To zimo so IN pastelni odtenki, ki v dom prinašajo minimalističen stil notranjega oblikovanja. Izbirate lahko med umirjenimi toplimi ali hladnimi paletami, ki bodo navduševale podnevi in vas ponoči zazibale v miren spanec.

Posteljnina Pinea Vitapur

  1. Posteljnina Pinea v hladnejših pastelnih srebrno-sivih odtenkih.
  2. Posteljnina Pinea v toplih pastelnih odtenkih safirne, nežno rumene in viole.

5. Dekorativna odeja: dodatna plast toplote in pika na i vašemu slogu

Februarski mraz, sneg in veter dajo na višku zime občutek mraza tudi do -17°C, zato je vedno dobro imeti pri roki dodatno odejo iz toplega materiala, ki pa seveda tudi dobro izgleda v vaši spalnici.

Najbolj zmrzljivim priporočamo dekorativno odejo Premium, ki je na eno strani kosmatena za kar najboljše zavetje pred mrazom. Če iščete odejo z visokim deležem bombaža, pa ne spreglejte dekorativne odeje Cleopatra. Na eni strani je svetle in na drugi strani temne barve, zato jo boste še lažje kombinirali z obstoječo dekorativno in spalno opremo.

Mnogim pa so zelo všeč odeje iz pliša ali flisa, kakršna je izjemno priljubljena odejica Anna. To je nekoliko lažja odeja in zato idealna, da se zavijete vanjo pred televizijo in se prepustite uživanju ob zgodnjih zimskih večerih.

Dekorativne odeje Vitapur Svilanit

  1. Dekorativna odeja Premium v zimsko beli barvi
  2. Dvobarvna dekorativna odeja Cleopatra
  3. Mehka dekorativna odeja Anna

Iščeš še več idej za zimsko posteljo? Preveri najboljše ponudbe ta hip!

Deli objavo: