Horoskop: Kako naj telovadijo biki, device in kozorogi?

  • 18. 01. 2019
Horoskop: Kako naj telovadijo biki, device in kozorogi?

Zemeljska znamenja so na splošno organizirana, praktična in marljiva, zato so za njih primerne tudi težje vadbe, ki jim predstavljajo še dodaten izziv in motivacijo. Seveda med znamenji obstajajo izjeme, ki jim vadba in gibanje ne dišita preveč. Naj bo tokrat drugače. Danes torej telovadimo z zemeljskimi znamenji.

Zemeljska znamenja: bik, devica in kozorog

Za zemeljska znamenja je značilna izjemna organiziranost, delavnost in ambicioznost. Ustrezajo jim različni načini vadbe, vedno pa stremijo k temu, da na tečaj hodijo k istemu učitelju in vadijo na istem mestu, kamor prispejo malce prej, s plastenko vode in podlogo za vadbo. Pazijo na prehrano in se trudijo, da bi bili vedno v formi. Všeč jim je ashtanga joga, ki je sestavljena iz osmih delov oz. stopenj. Slednja velja sicer za fizično precej naporno, vendar odlično krepi samodisciplino in vsakodnevno refleksijo, kar posledično pomeni večje zavedanje sebe in stvari, ki se nam dogajajo.

Zemeljskim znamenjem priporočamo tudi barre vadbo, ki v osnovi združuje elemente baleta, plesa in pilatesa, z vajami pa se osredotoča na klesanje dolgih mišic in moč. Prav tako prisegajo tudi na hitre tečaje, s katerimi je rezultat viden že po mesecu ali dveh. Izjema so biki, ki so znani po tem, da so zelo leni. Za njih je najbolje, da najamejo osebnega trenerja, ki jih bo znal motivirati in jim bo pomagal do želenih rezultatov. 

Bik

Vadba za bike

Biki so glede telovadbe pravi posebneži, saj so precej muhasti: v nekem trenutku so zelo motivirani, spet v drugem pa se jim popolnoma nič ne ljubi. V trenutkih njihovega največjega zanosa je najprimernejše plavanje, saj se ob tem popolnoma sprostijo.

Ideje za športno opremo:

Po plavanju je vpojna in mehka brisača nujna, za dodatno udobje pa se lahko zavijejo tudi v kopalni plašč.

Vitapurjevi izdelki za vadbo na bazenu

  1. Kopalni plašč Salvador IN zanjo ali zanj
  2. Kopalnna brisača Relax v več dimenzijah

Devica

Vadba za device

Device so nežna, sramežljiva in občutljiva bitja. Pri vadbah veljajo za zelo natančne. Treningi, kjer uporabljajo lastno težo, so jim pisani na kožo. Imajo občutek za podrobnosti in jim ni težko niti dlje časa ostani osredotočeni. »Plankanje« je tako ena izmed njihovih priljubljenejših vadb, priporočamo pa tudi planinarjenje.

Ideje za športno opremo:

Večnamenska vreča za shranjevanje pride vedno prav tako v telovadnici kot v naravi, obvezna oprema pri planinarjenju pa je brez dvoma prostoren pohodniški nahrbtnik.

Vitapurjevi izdelki za planinarjenje

Pohodniški nahrbtnik NES 50L

Večnamenska vreča NES primerna za fitnes

Kozorog

Vadba za kozoroge

Kozorogi so močni, odgovorni in disciplinirani. Ne glede na to, kako težka je vadba, so vedno pripravljeni na izziv. Svoje misli lahko prepričajo v katero koli vadbo. Radi premagujejo vzpone in spuste pri kolesarjenju, za vse smučarje pa je ob vikendih vožnja po belih strminah prava sprostitev po napornem tednu.

Ideje za športno opremo:

Kozorogi potrebujejo prostorno termovko in nedvomno dovolj velik športni nahrbtnik za vse, kar želijo vzeti s sabo.

Vitapurjevi izdelki za smučanje

Termovka NES

Športni nahrbtnik NES 20L

Deli objavo: