Najboljše ideje za kreativne cvetlične lončke

  • 29. 05. 2017
Najboljše ideje za kreativne cvetlične lončke

Rože v takšnih in drugačnih lončkih,  velikih ali majhnih, enobarvnih ali pisanih, so strast marsikatere ženske. Pa ali veste, da lahko lončke okrasite sami?  Poskusite, sploh ni težko, in si tako polepšajte vašo teraso ali balkon. 

1. Cvetlični lonček prebarvajte po svoje

Vzemite katerikoli star cvetlični lonček in ga pobarvajte po svoje. Lahko ga odenete v samo eno bravo, lahko pa se povsem prepustite domišljiji in nanj ustvarite prave mojstrovine. Pomembno je le, da izberete barve, ki jih ne bo spral že prvi dež.

Cvetlični lonček prebarvajte po svoje

2. Školjke in neskončnost morja

Poletje je skoraj tu in s tem se bližajo tudi počitnice na morju. Tokrat ne pozabite nabrati nekoliko več školjk, saj jih lahko uporabite kot izvrstno dekoracijo na vaših lončkih. Preprosto: samo nalepite jih na lonček in pridih morja vas bo spremljal tudi doma.

Školjke

3. Mozaični cvetlični lončki

Lončki v mozaičnem izgledu so naravnost fantastični! Pri tej tehniki potrebujete kamenčke različnih barv in velikosti, lahko tudi barvna stekla ali pa odpadne ploščice. Pri izdelavi lahko uporabite lesni kit, ki ga na debelo namažete na lonček in nato te kamenčke vtikate nanj. Lahko pa kupite lepilo za ploščice in fugirno maso. S slednjo greste čez lonček na koncu, vendar ne pozabite potem lonček takoj obrisati. 

Mozaični cvetlični lončki

4. Vrvice različnih barv

Cvetlični lonček lahko okrasite tudi z vrvico, ki jo preprosto ovijate okrog lončka, ki ste ga prej premazali z lepilom. To je lahko povsem navadna vrvica, lahko pa kombinirate vrvice različnih debelin in pa tudi barv.

Vrvice različnih barv

5. Servietna tehnika tudi za lončke

Servietna tehnika je priljubljena pri raznih dekoracijah, uporabite pa jo lahko tudi na cvetličnih lončkih. Potrebujete prtičke z motivi po želji, s papirnatega prtička pa ločite zgornjo, potiskano ploskev, ki jo boste uporabili, drugih plasti pa ne potrebujete. Nato z lepilom za servietno tehniko (brezbarvni akrilni lak) premažete lonček. Cel papirnati prtiček položite na še moker premaz, nato pa ponovno s čopičem in lepilom premažete zgornjo površino prtička. Počakate, da se posuši.

6. V konzervah od zdaj naprej tudi rožice

Konzerv nikar ne mečite stran. Temeljito jih umijte in iz njih ustvarite lončke različnih velikosti, barv in motivov.

V konzervah od zdaj naprej tudi rožice

7. Za lončke lahko uporabite tudi ostale predmete

Sploh ni nujno, da vaše rože posadite v klasične lončke. Tudi nekateri predmeti so lahko domiselna izbira. S škornji (tudi z ostalimi obuvali), z avtomobilskimi gumami, ki jih lahko prebarvate v pisane barve, ali pa kar samokolnico boste vsekakor pritegnili pozornost.  

Za lončke lahko uporabite tudi ostale predmete

Katera ideja pa je vam najljubša? ;)

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja