Najlažji recept za popolno hobotnico

  • 23. 06. 2017
Najlažji recept za popolno hobotnico

Poletje je čas, ko se morska hrana še posebej prileže. Poskusite hobotnico, saj jo lahko pripravite na različne načine.

Sestavine:

  • 1 muškatna hobotnica
  • 2 lovorjeva lista
  • pol čebule
  • 2 feferona
  • 2 žlici oljčnega olja
  • poper v zrnu (čajna žlička)
  • 4 stroki česna

Lahko dodate tudi pečen vrtnarski krompirček iz prejšnjega recepta :).

Postopek:

  • Pečico segrejete na 130 stopinj C.
  • V višji pekač date vse sestavine in pomešate.
  • Pekač pokrijete z alu folijo. 
  • Pečete 2 uri in pol (z vilico preverite, če je hobotnica mehka).
  • Pekač odkrijete in pustite, da se hobotnica popolnoma ohladi.
  • Hobotnica je zdaj pripravljena za obdelavo (solate, carpaccio, grill ...).
  • Na ponev date malo olja in močno razgrejete ponev.
  • Kose hobotnice z obeh strani dobro zapečete (30–40 sekund na stran).
  • Med peko solite in poprate.
  • Postrežete in pred gosti pokapate z dobrim oljčnim oljem.

 Dober tek!


Rosmarino kuhar Blaž Ivanovič

Recept pripravil:

Blaž Ivanovič

Rosmarino kuhar in Ex Masterchef Slovenia Contender

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja