Napačen vzglavnik vas lahko stane mirnega spanca!

  • 9. 04. 2019
Napačen vzglavnik vas lahko stane mirnega spanca!

Nikoli ne žrtvujte nečesa tako pomembnega, kot je spanje. Splošno mnenje je, da naj bi ljudje brez hrane zdržali kar trikrat dlje kot brez spanja, čeprav niso bile opravljene vse potrebne raziskave, ki bi to znanstveno potrdile.

Vsekakor ljudje prespimo tretjino življenja. Kako zelo odtegovanje spanca vpliva na splošno počutje in spopadanje z vsakodnevnim stresom, iz lastne izkušnje vesta vsaka mlada mamica ali oče, pa tudi vsi deloholiki, vsi, ki opravljajo nočne službe in vsi s kroničnimi težavami spanja.

Bistveno je, da za srečno življenje potrebujemo dovolj počitka. In da bi si lahko dobro spočili, moramo poskrbeti za udobje v spalnici. To pomeni, da poskrbimo za čisto posteljnino, za ravno prav toplo odejo ter za vzglavnik, ki nudi pravo oporo našemu vratu.

Vzglavnik izberemo glede na spalni položaj in osebne preference. Ljudje, ki spijo na hrbtu potrebujejo nižji vzglavnik, medtem ko za spanje na boku potrebujete nekoliko več višine, pri tem pa je pomembna predvsem razdalja med vratom in rameni. Za spanje na trebuhu potrebujete mehkejši in bolj rahel vzglavnik.

Kakšne so posledice izbire napačnega vzglavnika? Ne glede na spalni položaj, vas izbira neprimernega vzglavnika lahko stane mirnega spanca. Zjutraj se lahko zbudite z razbolelim vratom ali hrbtom, kar zagotovo ne bo dobro vplivalo na potek vašega dne. Zato spodaj predstavljamo 6 tipov vzglavnikov za vse tipe spalnih položajev. Za lažjo izbiro se oglasite v spalnem studio Vitapur in poiščite svoj vzglavnik za sladke sanje.

#1 Vzglavnik iz bombaža z bambusovimi vlakni

Če prisegate na naravne materiale, vam bodo ugajali vzglavniki s prevleko iz 100% nebeljenega bombaža, ki so ji dodana bambusova vlakna. Slednja poskrbijo za boljše vpijanje vlage in znoja, zato so primerni za vse, ki se med spanjem potite. Vaša koža bo v stiku z naravnimi materiali, zato bo občutek med spanjem še prijetnejši.

Vzglavniki iz bombaža in bambusa so na voljo za vse spalne položaje:

#2 Vzglavnik iz svile

Tkanina prevleke vzglavnikov s svilo je iz 100 % bombaža, zato bo vaša koža med spanjem ves čas v stiku z naravnim in vpojnim materialom. Posebnost vzglavnika iz svile so specifične lastnosti, ki jih drugi materiali nimajo. Svilo odlikuje izredna zračnost in sposobnost uravnavanja temperature. Primerna je za toplejše dni, saj je na otip hladna, zato jo obožujejo vsi, ki jim je rado vroče.

Vzglavniki iz svile veljajo za luksuz v ponudbi spalne opreme:

#3 Vzglavnik iz puha in perja

Če svila velja za hladnejši material, pa je puh tisti zavetnik pred mrazom, ki vas ne bo pustil hladne. Puhasti in pernati vzglavniki so klasika, na katero so prisegale tudi naše babice – verjetno z razlogom, saj imajo odlično sposobnost ohranjanja oblike in nudijo odlično oporo. Vitapurjev puhasto pernat vzglavnik ima prevleko iz 100 % bombaža, zato nudi ob vsem tem še prijeten občutek na koži.

Vzglavnike iz puha in perja še posebej priporočamo vsem, ki spijo na trebuhu, saj jih lahko zvijate in mečkate po svoji želji.

#4 Vzglavnik iz spominske pene

Vzglavniki iz spominske pene so na otip mehkejši. Imajo snemljivo pralno prevleko, s katero si zagotovite higienično spalno okolje. Spominska pena ima celično strukturo, ki se ob pritisku stisne in se popolnoma prilagodi vaši glavi in vratu. Ko pritisk popusti, pa se bo spominska pena povrnila v prvotni položaj.

Vzglavniki iz spominske pene so na voljo v klasični in anatomski obliki, nekaterim modelom pa smo dodali še esenco sivke za pomirjujoč občutek med spanjem:

#5 Vzglavnik iz lateksa

Lateks je material, ki ga pridobivamo iz kavčukovcev in je vse stransko uporaben v mnogih panogah, v obliki ležišč in vzglavnikov pa uspešno osvaja tudi naše spalnice. Lateks ima celično strukturo z luknjicami, zato zagotavlja vrhunsko zračnost. Obenem ima zelo dobro sposobnost prilagajanja, zato nudi vrhunsko oporo med spanjem. Zaradi teh naravnih lastnosti lateksa, je primeren za vse spalne položaje. Ker je negostoljuben pršicam, ga priporočamo tudi vsem, ki imajo težave z alergijami.

Lateksove vzglavnike dobite v klasični in anatomski obliki ter v različnih dimenzijah, ki jo izberete glede na svojo višino:

 

#6 Vzglavnik z aromaterapijo sivke

Moč aromaterapije blagodejno vpliva na naše počutje. Zato smo priljubljena zelišča za sproščanje dodali tudi našim vzglavnikom.

Sivka nas na vrtu razveseljuje z globoko vijolično barvo in močnim vonjem, ki odganja nadležne komarje in molje. Obenem na naše telo deluje blago pomirjevalno, zdravi živčno izčrpanost in spalne motnje. Med spanjem na vzglavniku z esenco sivke poskrbljeno tudi za vašo sprostitev.

Sivkin vzglavnik lahko dobite v treh različicah, ki ustrezajo različnim spalnim položajem:

 

Deli objavo: