Recept za domač puranji burger

  • 2. 06. 2017
Recept za domač puranji burger

Od zdaj naprej boste puranje burgerje z veseljem pripravljali kar doma, saj vam naš Rosmarino kuhar Blaž Ivanovič razkriva preprost recept, postopek pa si lahko ogledate tudi v priloženem videu. 

Sestavine:

  • 500 g mletih puranjih prs
  • 8 sekljanih kaper
  • pol čebule (narezane na kolobarje)
  • sol in poper
  • 2 žlici sojine omake
  • pol na drobno nasekljane čebule
  • 100 g sojinih kalčkov
  • polovica koromača (spodnji del, narezan na zelo tanko)
  • 2 navadni ali polnozrnati žemlji
  • 2 žlički oljčnega olja za pečenje
  • nekaj kolobarjev paradižnika za garniranje
  • nekaj listov solate
  • 2 rezini manj mastnega sira 

 

 

Postopek:

V ločeni posodi zmešajte meso, kapre, 1 žlico soje, sekljano čebulo in začinite s soljo in poprom.

Meso naj počiva 30 min na hladnem, nato oblikujte burgerje.

V drugi posodici zmešajte kolobarje čebule, kalčke, koromač, dodate malo olja, žlico sojine omake, solite in poprajte.

Burgerje najprej na obeh straneh zapecite (1 minuta na vsaki strani) in znižajte temperaturo, da se meso lepo speče.

Žemlje prerežite na pol in popecite na notranji strani.

Na žemljico položite solato, meso, sir, solato in na koncu še kolobarje paradižnika.

Ne dodajajte nobenih omak, saj vsebujejo dodatne sladkorje in kalorije, ki pa jih ne potrebujete.

Ps: Burger je tako dober, da tako ali tako ne bo potreboval omak :).

Dober tek


Rosmarino kuhar Blaž Ivanovič

Recept pripravil:

Blaž Ivanovič

Rosmarino kuhar in Ex Masterchef Slovenia Contender

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja