Recept za figove cmoke

  • 6. 09. 2018
Recept za figove cmoke

Osvežite marelične cmoke, slovensko klasičo sladko malico, s sredozemskimi sadeži. Fige so okusne in polne vitaminov, trenutno pa tudi v ponudbi na trgovinskih policah. Cmoki s figami naj vam polepšajo še zadnje poletne dni!

Sestavine za figove cmoke

  • nekaj svežih fig
  • 500 g krompirja
  • 1 jajce
  • 30 g masla
  • 150 g moke
  • malo soli
  • Sestavine za preliv
  • 30 g masla
  • 100 g drobtin
  • 100 g masla

Krompir olupimo in skuhamo. Topel krompir pretlačimo, dodamo maslo in nanj ubijemo jajce. Zamesimo in postopno dodajamo moko. Testo razvaljamo približno  3 do 4 mm debelo.

Razrežemo na kvadratke 8 x 8 cm. Fige ovijemo v testo, oblikujemo cmoke, zatesnimo in kuhamo v osoljenem kropu v posodi Pour & Cook. Cmoki so kuhani, ko splavajo na površje.

Za preliv v ponvi Rosmarino počasi raztopimo maslo in dodamo drobtine. Pražimo do lepe zlate barve. Cmok položimo na krožnik, posujemo s sladkorjem in prelijemo s prepraženimi drobtinami.


 Oddaja Dobro Jutro

Figovi cmoki so pripravljeni v sodelovanju z oddajo Dobro jutro, Televizije Slovenija.

Kuhali so v vrhunski posodi Rosmarino Black Lava Stone, ki omogoča naraven način priprave obrokov. Hrana je pripravljena hitro, enostavno in predvsem zdravo – z malo maščobami!

Deli objavo: