Recept za gobov narastek z ajdovo kašo

  • 8. 09. 2017
Recept za gobov narastek z ajdovo kašo

Tudi v oddaji Dobro jutro je navdušenje nad gobami in posodo Rosmarino Black Lava Stone veliko :).

Izkoristite čas gob za pripravo domačih gobovih jedi. Prvi izmed “gobovih receptov” je gobov narastek z ajdovo kašo.

Sestavine: 

  • 12 dag bukovih ostrigarjev
  • 12 dag lisičk
  • 12 dag jurčkov
  • 1 čebula
  • strok česna
  • 3 jajca, 
  • peteršilj,
  • žlica moke
  • 20 dag kuhane ajdove kaše
  • šetraj.

Priprava:

Ajdovo kašo zavremo, jo pustimo stati 3 minute, nato pa jo speremo z mrzlo vodo. Ločimo rumenjake od beljakov, iz beljakov naredimo sneg, ki ga rahlo solimo. Rumenjake penasto umešamo, dodamo žlico moke, solimo in popopramo. Na čebuli in česnu prepražimo gobe, ki jih začinimo. Pustimo, da se rahlo ohladijo, nato ohlajene gobe in rumenjake zmešamo ter jim dodamo polovico snega iz beljakov ter ajdovo kašo. Zatem zmesi dodamo še drugo polovico beljakov in vse skupaj narahlo premešamo. Maso nadevamo v modele in jo 20 minut pečemo v pečici na 180 °C. 

Dober tek.


 

Gobov narastek z ajdovo kašo je pripravljen v sodelovanju z oddajo Dobro jutro, Televizije Slovenija. 

Kuhali so v vrhunski posodi Rosmarino Black Lava Stone, ki omogoča naraven način priprave obrokov. Hrana je pripravljena hitro, enostavno in predvsem zdravo – z malo maščobami!

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja