Recept za krhke flancate

  • 9. 02. 2018
Recept za krhke flancate

Čas je za pustne dobrote in krhki flancati so zagotovo ena izmed njih. Tradicionalna jed, okusna sladica, ki je značilna predvsem za zimski oz. pustni čas.

Sestavine:

  • 60 dag moke,
  • 1/2 pecilnega praška,
  • 5 rumenjakov,
  • 3 žlice ruma,
  • 4 dl kisle smetane,
  • malo soli,
  • 8 dag sladkorja v prahu,
  • sok 1/2 limone.

Vse skupaj zmešamo, zgnetemo in pustimo, da počiva v hladilniku najmanj pol ure. Testo razvaljamo 5 mm na debelo in ga razrežemo na 5 x 8 cm velike kvadratke. Na sredini naredimo 2 zarezi. Med tem v posodi za peko segrejemo olje. Ko je olje segreto, vzamemo kvadrat, testo skozi zareze malo prepletemo in položimo v olje. Na vsaki strani cvremo, da flancati postanejo zlatorumene barve. Ohlajene flancate potrosimo s sladkorjem v prahu. 


 Oddaja Dobro Jutro

Flancati so pripravljeni v sodelovanju z oddajo Dobro jutro, Televizije Slovenija.    

Kuhali so v vrhunski posodi Rosmarino Black Lava Stone, ki omogoča naraven način priprave obrokov. Hrana je pripravljena hitro, enostavno in predvsem zdravo – z malo maščobami!

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja