Recept za ričet

  • 26. 01. 2018
Recept za ričet

Ričet je priljubljena slovenska narodna jed, ki se še posebej prileže v hladnejših mesecih. Bogata enolončnica, ki vsebuje ogromno hranilnih snovi in vas dobro nasiti.

Sestavine:

  • 20 dag ješprenja,
  • 0,5 kg dimljenih reber,
  • 2 korenja,
  • 1 čebula,
  • česen,
  • peteršiljeva korenina,
  • lovor,
  • por,
  • 10 dag kolerabe,
  • peteršilj,
  • 20 dag kuhanega fižola z vodo,
  • zelenjavna osnova,
  • sol, poper.

Priprava:

Ješprenj dobro oplaknemo in ga namočimo čez noč. Zjutraj vodo odlijemo in prilijemo svežo. Dodamo lovorjev list in dimljena rebra. Nato dodamo še zelenjavo ter začinimo. Primešamo še nasekljano čebulo in česen. Kuhamo vsaj pol ure. Na koncu dodamo še kuhan fižol in vremo še 10 minut, da se okusi povežejo.

Rebra odstranimo iz enolončnice in jih narežemo. Ješprenj posujemo z nasekljanim peteršiljem.

 


 Oddaja Dobro Jutro

Ričet je pripravljen v sodelovanju z oddajo Dobro jutro, Televizije Slovenija.    

Kuhali so v vrhunski posodi Rosmarino Black Lava Stone, ki omogoča naraven način priprave obrokov. Hrana je pripravljena hitro, enostavno in predvsem zdravo – z malo maščobami!

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja