Recept za solatni krožnik s popečenimi račjimi prsmi

  • 10. 11. 2017
Recept za solatni krožnik s popečenimi račjimi prsmi

Za martinovo kosilo ponavadi postrežemo martinovo gosko ali raco, mlince in rdeče zelje. V oddaji Dobro jutro so se kosila lotili malo drugače. Predstavljamo vam solatni krožnik z račjimi prsmi.

Sestavine:

  • radič,
  • endivja,
  • rdeča redkev,
  • račja prsa,
  • sol in poper,
  • pomarančni sok,
  • olivno olje,
  • balzamični kis,
  • praženi lešniki,
  • čili,
  • rdeče zelje. 

Postopek:

Solato otrebimo in operemo, rdeče zelje naribamo, rdečo redkev narežemo na kolobarje, račja prsa posolimo in popopramo ter jih na ponvi popečemo, da v sredini ostanejo še rožnata. Nato pomarančni sok zavremo in ga poreduciramo, da dobimo sirup. Razmešamo ga z malo balzamičnega kisa, soljo, poprom in čilijem. Solato dekorativno zložimo na krožnik, račja prsa narežemo natanko in jih položimo na solato, nato vse skupaj posujemo z narezanimi redkvicami. Solatni krožnik polijemo s prelivom, na koncu pa dodamo še pražene lešnike.

Vsi tisti, ki ste veliki ljubitelji mesa, lahko popečena račja prsa uporabite tudi kot samostojno jed, dodate le še vašo najljubšo prilogo in solato. 

Seveda se zraven prileže še kozarec dobrega vina, za sladkosnede pa tudi sladica. 


 Oddaja Dobro Jutro

Solatni krožnik z račjimi prsmi je pripravljen v sodelovanju z oddajo Dobro jutro, Televizije Slovenija.    

Kuhali so v vrhunski posodi Rosmarino Black Lava Stone, ki omogoča naraven način priprave obrokov. Hrana je pripravljena hitro, enostavno in predvsem zdravo – z malo maščobami!

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja

 Trajno dobra cena