Silvestrska večerja: Ideje za zadnjo noč v letu

  • 27. 12. 2018
Silvestrska večerja: Ideje za zadnjo noč v letu

Najdaljšo noč v letu lahko skrbno načrtujete že kak mesec vnaprej ali pa se je lotite spontano v zadnjem trenutku. Noč lahko preživite na silvestrovanju na prostem in nazdravite v soju ognjemeta, ali pa si svoj nepozaben prehod v leto organizirate kar v zavetju doma.

Če boste kuhali doma, ne pozabite na dekoracijo praznične mize. Ker jemo z vsemi čutili, poskrbite, da se bodo gostom že ob pogledu na okrašeno mizo pocedile sline. V ozadju naj igra prijetna glasba, za prijeten ambient pa prižgite tudi dišeče svečke.

Na mizi naj bodo pogrinjki Svilanit, okrasite pa jo še z zimskim šopkom iz suhega cvetja in zimzelenih vejic. Lepa naravna okrasitev so tudi v gozdu nabrani storži. Če goste želite še posebej razvajati, naj jih na krožnikih pričaka drobno darilo.

In kaj bodo gostje pili? Za aperitiv jim postrezite s prazničnim likerjem, ob jedi naj se sladkajo z belim vinom. Ob polnoči pa odprite šampanjec, s katerim nazdravite na čudovito leto, ki je pred nami!

Vitapurjev nasvet: Ob glavni jedi naj bo na mizi tudi dovolj velik izbor predjedi, prilogi pa naj bosta vsaj dve. Predhodno se pri gostih pozanimajte, ali imajo alergije, vsekakor pa poskrbite, da bosta na mizi tudi veganski in vegeterjanski izbor jedi.

Preverite Vitapurjeve predloge iz zbirke receptov Rosmarino!

Predjed

Juha

Glavna jed

Priloga

Sladica

 

Deli objavo: