Skrivnosti mirnega spanca: Kaj je bistveno za spalno okolje?

  • 20. 01. 2017
Skrivnosti mirnega spanca: Kaj je bistveno za spalno okolje?

Kakovosten spanec je izjemnega pomena za zdravje, splošno počutje in seveda tudi za boljše življenje. Odkrivamo vam skrivnosti za miren in boljši spanec. Danes je na vrsti  1. skrivnost.

Spalnica naj bo prostor za počitek

Anksioznost, stres, utrujenost, zdravstveno stanje - vse to so lahko vzroki za motnje v spanju. Medtem ko se zdravljenje takšnih težav spreminja od osebe do osebe, pa dobro spalno okolje nikoli ni slaba ideja.

Oblikovanje takšnega okolja lahko pomeni nujen prvi korak na vaši poti k boljšemu spanju (z vsemi pozitivnimi učinki, ki sovpadajo z njim). V 1. poglavju vam razkrivamo skrivnosti, ki so pomembne, ko  ustvarjamo lastno "dobro spalno okolje." Najprej namenjamo nekaj besed spalnici.

Spalnica naj bo namenjena le počitku

Spalnica je tisti del stanovanja ali hiše, kjer preživimo največ časa, čeprav v nezavednem stanju. Zato naj bo ta prostor namenjen le intimi in sladkemu spancu. V spalnici se morate počutiti dobro, saj v nasprotnem primeru spanje ne bo dovolj okrepčilno in se zjutraj ne boste zbujali sveži ter polni energije.

Dandanes imamo mnogi prenosnike, brezžični internet in druge mobilne naprave, ki nam omogočajo, da spremenimo vsako sobo v pisarno. Toda, če trpite zaradi motnje spanja, poskrbite, da bo spalnica res samo spalnica - kraj počitka, stran od dela in igre. Ne dovolite, da spalnica postane pisarna, igralnica ali TV-soba. Tisti, ki trpijo zaradi motenj spanja, morajo odpraviti vse motnje v obliki hrupa, svetlobe ali kakšnih drugih aktivnosti.

Poskusite in za začetek iz spalnice odstranite vse moteče dejavnike. Verjamemo, da je to dober uvod v boljši spanec. 


Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja