Ustavite potenje!

  • 26. 01. 2016
Ustavite potenje!

Za ljudi, ki imajo težave s prekomernim potenjem je zelo pomembno, da izberejo primerno odejo. Marsikdo lahko uporablja eno odejo vse dni v letu. Spet drugi so temperaturno bolj občutljivi in je menjava odej glede na letne čase nujna.

Poleti je v spalnici višja temperatura, tako da lahko pretople in nezračne odeje pri marsikom povzročijo pregrevanje telesa, nepotrebno odkrivanje, nemirnost ter posledično nespečnost. 

Ne prebujajte se prepoteni

Če imate težaven s prekomernim potenjem, je pomemno tudi, kaj boste oblekli. Spalno oblačilo naj bo lahkotno in tanko, iz materialov, ki dihajo. Kot druga stvar je zelo pomembna izbira ustreznih odej. Odeje iz nezračnih materialov potenje le še pospešujejo. Zračnost, ki jo nudijo naravni materiali, je še posebej pomembna v toplejših letnih obdobjih. Takrat se priporočajo tudi lažje odeje. 

Svila primerna za pomladne in tople poletne mesece

Svila je poznana kot izredno lahek in zračen material, saj membranasta struktura svilenih vlaken omogoča visoko zračnost odeje in ustvarja zdravo ter suho spalno okolje, ki ga potrebujejo tudi revmatiki. V primerjavi z drugimi materiali svila v posteljo prinaša občutek svežine. Prav tako je negostoljubna pršicam in čistejša alternativa volni. Nepogrešljiva je za vse občutljive ljudi, in seveda tiste, ki cenijo prestižnost elegantne svile.

Lahka Vitapurjeva odeja Isola s svilenim polnilom je primerna za pomladne in tople poletne mesece in za tiste, potrebujejo lahko in zračno odejo.

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja