Veličastne prednosti bombaža pred umetnimi vlakni

  • 26. 01. 2016
Veličastne prednosti bombaža pred umetnimi vlakni

Zakaj izbrati bombaž in ne umetno vlakno?

Bombaž odlikujejo številne lastnosti, ki ga postavljajo pred druga vlakna. Ne gre le za prijeten občutek pri nošenju, bombaž je izjemno nezahteven tudi za vzdrževanje. Ker odlično vpija vlago, je nadvse primeren za spodnje perilo in lahna poletna oblačila. Ob uporabi bombažnih nogavic se od stopal ne bo širil neprijeten vonj, bombažna posteljnina pa omogoča prijeten spanec, ... Bombaž ima izjemno sposobnost vpijanja vlage, saj pri 95 % zračni vlagi sprejme kar 27 % vlage. Odlikuje ga tudi preprosto vzdrževanje: večino izdelkov iz bombaža lahko peremo v pralnem stroju pri 90 stopinjah celzija. Izjema so samo barvasti izdelki, za katere pranje pri tako visokih temperaturah ni ravno priporočljivo. Obarvane bombažne tkanine peremo pri temperaturah od 40 do 60 stopinj. 

Bodite pozorni na kakovost bombaža

Ne dovolite, da vas zavede cena. Ceneni izdelki so narejeni iz slabega bombaža in vam ne bodo dolgo služili. Najprej bodo zbledeli, nato bodo postajali vse tanjši in se prav kmalu strgali. Za takšne izdelke je značilno, da je za barvo usodno že eno samo sušenje na soncu!

Bombažna posteljina

Izplača se vam izbrati kakovostno posteljnino iz 100 % bombaža, saj bo vaš spanec prijetnejši, z videzom takšne posteljnine pa boste tudi po daljšem času in pogostih pranjih še vedno zadovoljni. Priporočamo vam bombažno posteljnino Tyna, ki bo vašo spalnico otoplila z novimi odtenki. Kljub prvim toplim sončnim žarkom prihajajoče pomladi so noči lahko še vedno precej hladne. Svetujemo vam, da se odenete s toplo odejo Andorra iz bambusa in bombaža.

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja