Recept za lahko zelenjavno enolončnico s testeninami in popečenim kruhkom

  • 6. 09. 2018
Recept za lahko zelenjavno enolončnico s testeninami in popečenim kruhkom

V jesenskih dneh se odlično prileže enolončnica, ki ji drugod po Sloveniji rečejo tudi mineštra, skuha ali kar pisker. Skuhana v posodi Rosmarino bo ohranila vitamine in svežino, zato boste nabrali novih moči za izzive, ki so pred vami.

Sestavine za lahko zelenjavno enolončnico

  • 3 žlice olja
  • 1 srednjo čebulo
  • 4 stroke česna
  • 3 korenčke
  • 1 bučko
  • 1 rdečo papriko
  • Skodelico na zob skuhanih testenin
  • zelena
  • peteršilj
  • sol
  • poper
  • sveži listi bazilike za okras

Drobno nasekljano čebulo in strte stroke česna stresemo na olje v posodi, kjer bomo kuhali. Malo posolimo in pražimo. Vso zelenjavo operemo ali olupimo in sekljamo na male koščke (cca 1 cm). Ko čebula porumeni, dodamo najprej krompir in korenček ter še naprej ob stalnem mešanju pražimo 3 do 4 minute. Zalijemo z vodo. Naj zavre in kuha približno 20 minut. Dodamo še bučke in papriko, zeleno in peteršilj. Po želji in okusu še osolimo in dodatno popramo. Vse naj vre še približno 10 minut. Preden odstavimo z ognja, vmešamo testenine, ki smo jih posebej skuhali v slani vreli vodi.

Postrežemo v globok krožnik ali skodelico, okrasimo z listom sveže bazilike in poleg ponudimo sveže opečene kruhke.

 


 Oddaja Dobro Jutro

Enolončnica je pripravljena v sodelovanju z oddajo Dobro jutro, Televizije Slovenija.

Kuhali so v vrhunski posodi Rosmarino Black Lava Stone, ki omogoča naraven način priprave obrokov. Hrana je pripravljena hitro, enostavno in predvsem zdravo – z malo maščobami!

Deli objavo: