Dokazano: Na ležiščih Vitapur se boljše spi

Ali izbira ustreznega ležišča vpliva na kakovosten in zdrav spanec? Vprašanje smo zastavili v raziskavi, ki smo jo izvedli s priznanim fizioterapevtom Matejem Čebokljem. V raziskavi je sodelovalo 985 anketirancev, izbrani testiranci pa so ležišča Vitapur preizkusili tudi v domači spalnici.


97 % Slovencev in Slovenk trpi za motnjami spanja!
V prvem delu raziskave smo opravili anketo med 985 Slovenci in Slovenkami. Presenetili so nas pretresljivi podatki, ki kažejo, da Slovenci in Slovenke le v manjši meri povezujemo kakovost spanca z izbiro ležišča. Tako je kar 97 % anketirancev opazilo, da slabše spijo, a le za 25 % sodelujočih je to zadosten razlog, da se odločijo za menjavo ležišča.

Še bolj nas je presenetilo dejstvo, da ima več kot 30 % sodelujočih ležišče, ki je starejše od 10 let! Ker je priporočena življenjska doba ležišča 8 let, je to postala še dodatna motivacija za ozaveščanje o pomembnosti kakovostnih spalnih izdelkov.

Ključne ugotovitve raziskave o spanju Slovencev:


Slovencev občuti jutranjo utrujenost vsak dan oz. več krat na teden.

Slovencev občuti nespečnost vsak dan oz. 2-3-krat na teden.

Slovencev se za nakup novega ležišča odloči zaradi dotrajanosti.

Slovencev se srečuje z motnjami spanja.

Slovencev se med spanjem ne počuti prijetno, saj jim je na ležišču prevroče ali premrzlo.

Slovencev se pogosto zbija z bolečinami v hrbtenici.

Slovencev se odloči za nakup novega ležiša zaradi slabega spanja.

Slovencev preden zaspo gleda TV, brska po telefonu ali uporablja računalnik.

Slovencev ima ležišče starejše od 10 let.

Odgovor strokovnjaka: Kje tičijo vzroki za slab spanec?

Za mnenje smo povprašali fizioterapevta Mateja Čeboklja, ki pravi, da na naš spanec vplivajo različni dejavniki. Eden izmed njih je lahko tudi ležišče. Če je ležišče neudobno, bo spanec nemiren. Če smo nemirni, pa je tudi srčni utrip višji.

Kakovosten spanec je pomemben za regeneracijo vseh telesnih funkcij in organov, predvsem srca. Nizek srčni utrip ponoči je zelo pomemben, saj je srce mišica, ki potrebuje počitek. S kakovostnim spancem ji to omogočimo.

Na ležiščih Vitapur boljše spi 85 % testirancev!

Ker je anketa pokazala tako osupljive rezultate, smo na podlagi strokovnega posveta z Matejem Čebokljem zasnovali drugi del raziskave o vplivu izbire ležišča na kakovost spanja.

Potek raziskave: Več kot 2800 ur na novem ležišču!


Najprej so sodelujoči en teden merili svoj srčni utrip na njihovem obstoječem/starem ležišču.

Nato smo jim skrbno izbrali nova ležišča, prilagojena njihovim spalnim navadam.

Ležišča so sodelujoči testirali 2 tedna oz. več kot 2800 ur in v tem času redno merili svoj srčni utrip.

Rezultate je ovrednotil fizioterapevt Čebokelj:

»Edina nova sprememba pri testiranju, ki so jo testiranci vnesli v svoje spalno okolje, je bilo novo ležišče Vitapur, in na novih ležiščih se je več kot polovici srčni utrip tudi znižal. To potrjuje, da ima ustrezno ležišče pozitiven vpliv na samo kakovost spanca in na samo telo.«

Ključni rezultati testiranja:

85 % testirancev DOKAZANO bolšje spi.
54 % testirancev ima nižji povprečen srčni utrip.
72 % testirancev ima manj motenj spanja.
36 % testirancev se ponoči manj zbuja in premika.
60 % testirancev ima manj težav z jutranjo utrujenostjo.
44 % testirancem se je počutje med spanjem izboljšalo.
60 % testirancev čez dan manj občuti nespečnost.

Dokazali smo, da se je na novem ležišču Vitapur počutje med spanjem izboljšalo 44 % testiranim, 60 % jih je imelo manj težav z jutranjo utrujenostjo, kar 85 % pa jih na novem ležišču Vitapur boljše spi.

Preverite ležišča Vitapur

Testiranci ležišč so povedali:

Ležišče iz lateksa Hitex Cottanic Lux Comfort je odlična izbira za popoln spanec. Prisegam na naravne materiale, in lateks je ta, ki mi daje tisti pristen občutek narave. Kar mi pri ležišču še posebej odgovarja, je dodatna piramidna struktura, ki mojemu telesu omogoča še večje prilagajanje in sproščujoč občutek nadstandardnega udobja. Kot samostojna psihoterapevtka, pisateljica, kolumnistka, predavateljica in mati 3 otrok je moj delovni dan izjemno pester in vsak dan izjemno raznolik. Zato je po napornem dnevu kakovostno ležišče ključnega pomena, ki poskrbi, da se moje telo regenerira, spočije in pripravi na nov dan. Z ležiščem Cottanic Lux Comfort je to enostavneje.

dr. Veronika Podgoršek
62,9
66
4,5

V primerjavi s starim ležiščem je novo ležišče Hitex ZEN perfektno. Dobro se prilagaja telesu in je tudi v vročih dneh na njem prijetno spati. Všeč mi je, ker je ležišče višje, in tako sedaj, ko sem že visoko noseča, z njega lažje vstajam. Zaradi nosečnosti se je moje spanje zelo spremenilo. Ponoči moram velikokrat vstajati. Se pa zaradi udobnega ležišča v času, ko spim, dobro spočijem in tudi nikakršnih težav s hrbtenico nimam. Na ležišču Hitex spim udobno in se vedno znova veselim spanja v svoji postelji.

LUCIJA ZAZJAL
68,1
69
4
Testirano ležišče:
Hibridno ležišče Hitex ZEN 24

Z žepkastim ležiščem Hitex Zero Gravity sem zelo zadovoljna. Všeč mi je, da je višje od tistega, ki sem ga imela prej. Je primerne trdote, a hkrati imam občutek kot da lebdim. Predvsem mi je všeč to, da ne zaznam, ko se partner na drugi strani ležišča premakne ali obrne. Sedaj resnično spim bolje kot kdaj koli prej, čeprav imamo doma nekaj tednov starega dojenčka. Na ležišču Hitex spim udobno, mirno in kakovostno.

LAURA ROŽMAN
83,1
82,6
4

Z ležiščem Hitex MemoSilver sem zadovoljna, saj imam občutek, da boljše spim. Ker že imam veliko vaših izdelkov in sem z njimi zadovoljna, jih bom z veseljem uporabljala tudi v bodoče. Na ležišču Hitex spim kot angelček.

SUZANA POTOČNIK
63,3
57,4
4

Z žepkastim ležiščem Hitex Zero Gravity sem zelo zadovoljen, saj se mi je spanje spremenilo na boljše. Na ležišču Hitex spim kot na oblaku.

DARIJAN GOLOB
50,9
49,6
5

Ležišče Hitex MemoSilver je zelo dobro ležišče. Spanje je sicer enako kot do sedaj, vendar menim, da bo samo še boljše.

TOMAŽ VEZOVNIK
55,9
53,9
5

Ležišče MemoSilver je zares odlično ležišče. Tudi moje prejšnje ležišče je bilo dobro in kakovostno, ampak mi ležišče Hitex veliko bolj odgovarja. Boljša trdota, vse je boljše. Tudi na vzglavniku zelo lepo spim in se dosti manj prebujam. Kljub vročim nočem se je ležišče dobro obneslo in sem vesela, da sem bila med vašimi testiranci.

Svetlana Žuna Nedeljkovič
70
71,3
5

Že prvo noč sva oba z ženo na žepkastem ležišču Hitex Zero Gravity občutila prijetno spremembo pri kakovosti in udobnosti spanja. Skozi celotno obdobje testiranja sva ugotovila, da nama ležišče Hitex res zelo ustreza. Ker je ležišče ravno prave trdote in ima jedro prilagodljivo telesu, oba spiva bolj sproščeno in umirjeno. Z veseljem bova ležišče Hitex priporočila najinim bližnjim. Na ležišču Hitex spim sproščeno, umirjeno in seveda, res odlično.

IGOR ŽELEZNIKAR
83,1
80,6
4,5

Novo ležišče Hitex MemoSilver je udobno in spanje na njem je nadvse prijetno. Na začetku sem potrebovala sicer nekaj dni, da sem se nanj navadila.

SLAVKA PLEMELJ
70
65
4

Že po prvi prespani noči na novem ležišče Hitex Zero Gravity sem opazila očitno razliko, kajti prej sem spala na zelo starem ležišču, za mehkejšo podlago pa sem imela na njem nadvložek Vitapur, da je bilo spanje udobnejše. Glede na to, da sem v visoki nosečnosti, mi je spanje še kako pomembo, saj se žal v zadnjih tednih oz. mesecih enostavno ne morem namestiti v udoben položaj. Prva prespana noč na novem ležišču pa je bila več kot očitno bolj prespana, z manj premetavanja. Spanje je udobnejše in kakovostnejše, kljub temu da sem v obdobju nespečnosti in pogostega obiskovanja stranišča in pa nočnega hidriranja. Poleg ležišča Hitex Zero Gravity in vzglavnika Hitex Bamboo - All Sides Sleep na novem ležišču uporabljam tudi nepremočljivo zaščito Protect. Ko se nam pridruži novi družinski član, pa mu bomo tudi kupili ležišče Hitex, odejo in ostale otroške spalne dodatke. Na ležišču Hitex spim super, fino, fajn.

KLAVDIJA ŽGAJNAR
83,3
82,6
4

Ležišče Hitex MemoSilver je mehkejše in udobnejše od dosedanjega ležišča. Zbujamo se spočiti, lažje tudi zaspimo. Priporočam ga vsem, ki so preobremenjeni in čutijo pomanjkanje spanca.

ERMINA HAMZIĆ
79,2
73,5
5

Z novim ležiščem Hitex MemoSilver sem zelo zadovoljna, saj z obračljivim jedrom lahko sama izbiram, katera stran mi bolj ustreza - mehkejša ali trša. Tudi spanje se mi je zelo spremenilo, saj se lažje prebudim. Na ležišču Hitex spim sproščujoče.

TJAŠA FERENČAK
71,7
68,2
5

Raziskavo je potrdil Matej Čebokelj, višji fizioterapevt in OMMT (Cyiriax) terapevt!

Matej Čebokelj

Fizioterapevt je od leta 1998. Prvih 10 let svoje kariere je delal v Thermani Laško, kasneje pa tudi v športnih klubih. Sodeloval je s številnimi športnimi reprezentancami: HK Olimpija, RK Dol pri Hrastniku, RK Celje Pivovarna Laško, slovenska odbojkarska reprezentanca, slovenska alpska moška in ženska reprezentanca, nogometna reprezentanca, Rokometna zveza Slovenije.

Ukvarja se s travmatološkimi in ortopedskimi težavami gibalnega aparata. Med te težave spadajo tudi težave, ki zelo vplivajo na kakovost spanja, ker se v času spanja poslabšajo. Izvaja tudi zgodnjo in pozno rehabilitacijo po kirurških posegih.

Čebokelj danes deluje v okviru fizioterapije Fizio-Fit v Celju kot zasebni koncesionar in zasebni fizioterapevt.