Cene in plačila

Pred vami so vse informacije glede naših cen, plačinih možnosti in pogojev.

Cene

Vse navedene cene izdelkov so v eur in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Pridržujemo si pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila, razen, če ni  navedeno drugače (primer akcij in posebnih ugodnosti). Ko kupec  naročilo v spletni trgovini potrdi, veljajo cene, objavljene s strani podjetja AD Vita d.o.o., ki se zapišejo v končni potrditvi naročila.Če ni drugače navedeno, cene veljajo za en kos.

V spletni trgovini so cene navedene kot redne cene izdelkov in akcijske cene. Redne cene so priporočene maloprodajne cene, ki so objavljene v rednem ceniku AD Vita d.o.o. Osnova za izračun višine prihranka in višine popusta so priporočene maloprodajne cene. Akcijska cena je cena, ki jo plača kupec. V primeru, da izdelek nima akcijske cene, kupec plača redno ceno.

V spletni trgovini je redna cena označena s črno barvo. Akcijska cena je označena z rdečo barvo. V primeru, da ima izdelek akcijsko ceno, je redna cena prečrtana. Razliko med redno in akcijsko ceno komuniciramo s prihrankom, ki je jasno zapisan ob redni in akcijski ceni.

Izbirate lahko med različnimi načini plačila, in sicer:

a. Plačilo po povzetju

Pri plačilu po povzetju plačate blago ob prevzemu na domu ali drugi lokaciji po vaši izbiri, ob prevzemu paketa pokažete osebni dokument. Kupnino plačate dostavni službi Pošta Slovenije ob dostavi. Možno je le plačilo z gotovino.
Če vas v času dostave ni doma, bo poštni delavec pustil obvestilo o dostavi izdelkov v vašem nabiralniku, na podlagi katerega boste paket lahko osebno prevzeli na vam najbližji poštni enoti. Naročene izdelke v tem primeru plačate ob prevzemu v enoti Pošte Slovenije.

Pri plačilu po povzetju Pošta Slovenije zaračuna provizijo:

 

b. Plačilo po predračunu

Pri izbiri načina plačila po predračunu po zaključku nakupa prejmete ne e-naslov, ki ste ga navedli, ponudbo. Na njej najdete vse potrebne podatke za izvedbo plačila: številka transakcijskega računa, znesek ...

Plačilo najlažje in najhitreje izvedete v vaši spletni banki, lahko pa tudi na katerikoli banki ali pošti v Sloveniji.

Z izvedbo naročila bomo pričeli po prejemu obvestila o prejetem plačilu.

Podatki za izpolnitev plačilnega naloga UPN

Namen plačila: Plačilo spletnega naročila
Ime/Naziv: Ad Vita d.o.o.
Naslov: Tovarniška 7b, 3210 Slovenske Konjice

Referenca: vpis številke ponudbe (Nekatere banke zahtevajo vpis dodatnih "ničel", npr. 00 pred vpisom številke ponudbe).

Številka računa: IBAN SI56 0600 0095 4615 420

c. Plačilo s plačilno oz. kreditno kartico

V spletni trgovini Vitapur lahko plačilo poravnate s plačilnimi oziroma kreditnimi karticami. Kreditne kartice: MasterCard, Visa, American Express in plačilna kartica: Maestro.

Pri plačilu s plačilno oziroma kreditno kartico iz seznama izberite ustrezno.

(Opomba: za uporabo plačilnih kartic pri svoji banki preverite, če je kartici, s katero želite plačati, omogočena funkcija za spletno plačevanje).

Pri plačilu s plačilno kartico:

 • plačnik mora biti ista oseba ali organizacija, ki je lastnik plačilne oziroma kreditne kartice,

 • po oddaji naročila ni možna sprememba vsebine naročila oz. končnega zneska naročila, razen v posebnih primerih, ki jih določi ponudnik.

Z izvedbo naročila bomo pričeli po prejemu obvestila o prejetem plačilu.

Postopek plačila s kartico:

1. korak: vnos številke kartice.

2. korak: vnos veljavnosti kartice. V primeru, da to zahteva kartica, (velja za kartici MasterCard in Visa) je potreben vnos varnostne kode vaše kartice. Če uporabljate kartico Visa ali MasterCard, je to 3-mestna številka desno od številke vaše kartice (hrbtna stran kartice).

3. korak: V primeru, da je politika poslovanja banke, kjer imate kartico (npr. Nova KBM) takšna, da zahteva še eno kodo (8-mestna koda), se vam odpre novo okno, kjer  s pomočjo ČIP kartice in OTP čitalca pridobite potrebno 8-mestno kodo.

Plačilo s plačilno oz. kreditno kartico izvedete v plačilnem okolju ponudnika plačilnega prometa. Pri izvajanju plačilnega postopka je poskrbljeno za najvišjo možno varnost podatkov o kreditnih karticah uporabnika, saj se plačilni postopek izvaja preko t.i. HTTPS protokola.

POMEMBNO:

V kolikor izdelki, ki ste jih naročili niso na zalogi, vam bomo sredstva rezervirana za plačilo, sprostili nazaj na vaš TRR račun.
V nadaljevanju vstopate v plačilno okolje ponudnika plačilnega prometa. Pri izvajanju plačilnega postopka je poskrbljeno za najvišjo možno varnost podatkov o kreditnih karticah uporabnika, saj se plačilni postopek izvaja preko t.i. HTTPS protokola.

d. Plačilo na do 4 obroke, brez obresti

Vitapur vam zagotavlja enostavno in hitro plačilo na do 4 obroke, brez obresti, in to brez pretirane papirologije. Nakup na obroke lahko izvršite s plačilom na položnice, v vseh trgovinah Vitapur-Hitex, preko telefona 03 757 14 40 ali preko spletne trgovine www.vitapur.si.

 • 2 obroka – pri nakupu nad 58,00 eur. Prvi obrok poravnate ob prevzemu izdelkov, drugega plačate preko položnice. V primeru, da ste naročili ležišče po meri (ležišča iz lateksa) ali žepkasta ležišča, je ob potrditvi naročila potrebno plačati 10 % avans (za plačilo 10 % avansa pošljemo na e-naslov, ki ste ga navedli, predračun. Plačilo izvedete na enak način kot je opisano plačilo po predračunu).

 • 3 obroki – pri  nakupu nad 87,00 eur. Prvi obrok poravnate ob prevzemu, preostala dva plačate preko mesečnih položnic. V primeru, da ste naročili ležišče po meri (ležišča iz lateksa) ali žepkasta ležišča, je ob potrditvi naročila potrebno plačati 10 % avans (za plačilo 10 % avansa pošljemo na e-naslov, ki ste ga navedli, predračun. Plačilo izvedete na enak način kot je opisano plačilo po predračunu).

 • 4 obroki – pri nakupu nad 116,00 eur. Prvi obrok poravnate ob prevzemu, preostale plačate preko mesečnih položnic. V primeru, da ste naročili ležišče po meri (ležišča iz lateksa) ali žepkasta ležišča, je ob potrditvi naročila potrebno plačati 10 % avans (za plačilo 10 % avansa pošljemo na e-naslov, ki ste ga navedli, predračun. Plačilo izvedete na enak način kot je opisano plačilo po predračunu).

Kako si uredim obročni nakup?

Plačilo na obroke brez obresti lahko uredite ob nakupu preko spletne trgovine www.vitapur.si, v vsaki trgovini Vitapur-Hitex po Sloveniji ali ob naročilu preko telefona 03 757 14 40.

Na spletni strani lahko med samim postopkom nakupa enostavno izberete nakup na obroke brez obresti in oddate naročilo. Po prejemu naročila vas bomo kontaktirali in uredili vse potrebno.

Če pri tem koraku potrebujete kakršno koli pomoč, prosimo, pokličite na  05 93 42 787 ali pišite na media@vitapur.si. Prav tako se lahko za pomoč obrnete na spletnega svetovalca, ki vas čaka v spletni klepetalnici od 9. do 19. ure.

Za sklenitev pogodbe potrebujemo vašo EMŠO številko. Plačilo na obroke velja samo za državljane Republike Slovenije. V kolikor ima stranka odrto plačilo na obroke, do nadaljnjega nakup na obroke ni mogoč, dokler vsi obroki niso odplačani.

e. Plačilo na do 12 obrokov preko direktne obremenitve

Glavne lastnosti direktne obremenitve:

 • brez obresti in brez dodatnih stroškov odobritve,

 • 30 % polog oz. prvi obrok in nato 11 zaporednih obrokov,

 • minimalni obrok 29 €,

 • direktna obremenitev lahko zapade v plačilo 8. ali 18. v mesecu,

 • nakup na do 12 obrokov je možen samo v poslovalnicah Vitapur-Hitex po Sloveniji

 • velja za državljane Republike Slovenije.

Dokumenti, ki jih potrebujete:

 • plačilna kartica Maestro domače slovenske banke,

 • osebna izkaznica ali potni list,

 • davčna številka.

Plačilo na do 12 obrokov preko spletne trgovine je možno samo s plačilno kartico Maestro. Ob potrditvi naročila je potrebno poravnati prvi obrok oz. polog v višini 30 % od vrednosti računa. Minimalni obrok je lahko 29,00 EUR.

Nakup na obroke preko direktne obremenitve je možen samo za ležišča iz lateksa. V kolikor so na računu poleg ležišč še drugi izdelki, se lahko celoten račun uredi na obroke.

Ob nakupu oz. potrditvi naročila je potrebno predložiti veljaven osebni dokument (osebna izkaznica ali potni list), davčno številko in plačilno kartico Maestro (samo slovenske banke), ki se štejejo kot priloga k pogodbi za plačilo na obroke preko direktne obremenitve.

Plačilo na obroke velja samo za državljane Republike Slovenije.