Cene in plačila

Cene

Vse navedene cene izdelkov so v eur in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Pridržujemo si pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila, razen, če ni  navedeno drugače (primer akcij in posebnih ugodnosti). Ko kupec  naročilo v spletni trgovini potrdi, veljajo cene, objavljene s strani podjetja AD Vita d.o.o., ki se zapišejo v končni potrditvi naročila.Če ni drugače navedeno, cene veljajo za en kos.

Razlaga cen/ugodnosti

»Redna cena« izdelka

»Redna cena« je splošna cena izdelka in za kupca ne predstavlja nobene dodatne cenovne ugodnosti. Kjer je ob izdelku izpisana samo ena cena, pomeni, da ima izdelek redno ceno.

»Akcijska cena« izdelka

»Akcijska cena« izdelka za kupca predstavlja cenovno ugodnost v obliki prihranka napram nakupu izdelka po najnižji ceni zadnjih 30 dni pred cenovno ugodnostjo. Akcijska cena velja v času veljavnosti akcijske ponudbe v omejenem časovnem obdobju. To obdobje je načeloma določeno oz. določljivo datumsko in se v nekaterih primerih lahko ustrezno podaljša. Kjer sta ob izdelku izpisani dve ceni rdeče označena cena predstavlja akcijsko ceno, črno označena cena pa predstavlja najnižjo ceno, ki je veljala v zadnjih 30 dneh pred cenovno ugodnostjo.
Izdelki, ki imajo akcijsko ceno so označeni z grafično oznako višine popusta.

»Klub cena« izdelka

»Klub cena« velja samo za člane Vitapur Kluba ter predstavlja cenovno ugodnost v obliki prihranka napram nakupu izdelka po redni ceni. Članstvo v Klubu je brezplačno.

Darilo

Z oznako »Darilo« označujemo izdelke ob nakupu katerih kupec prejme darilo, ki je lahko pogojeno z nakupom izbranih izdelkov, izbrane blagovne znamke in podobno. Podrobnosti aktivnosti so običajno navedene tudi na banerjih, ki se pojavljajo na kategorijah izdelkov kot tudi pri samem opisu izdelka. Ko ima izdelek darilo, je le tega razlaga zapisana nad redno ceno izdelka.

Dodatni popust za člane Vitapur Kluba

Izbranim izdelkom občasno na akcijsko ceno, podelimo še »Dodatni popust«. Dodatni popust se obračuna, ko izdelke izberete in jih oddate v nakupovalno košarico oz. na blagajni. Dodatni popust velja samo za člane Vitapur Kluba.

Zadnji kosi

Z oznako »Zadnji kosi« označujemo izbrane izdelke, ki jim po izteku obdobja akcije, še dodatno znižamo ceno, saj se odprodajajo. Označeni so z grafičnim elementom zadnji kosi. 

Gratis (1+1 GRATIS, 2+1 GRATIS, 3+1 GRATIS)

Z oznako »Gratis« označujemo izdelke pri nakupu katerih določeno količino le-teh kupci prejmejo brezplačno. Izdelki, ki so v zajeti v ponudbo »Gratis« pridobijo grafični element in razlago aktivnosti nad ceno izdelka. Kupec mora obvezno dodati v nakupovalno košarico tudi gratis izdelek -> na blagajni se na gratis izdelku pojavi 100% popust ob izpolnjenem pogoju. Primer: 2+1 gratis -> kupec v nakupovalno košarico odloži 3 izdelke z oznako 2+1 gratis.

Plačila

Izbirate lahko med različnimi načini plačila, in sicer:

a. Plačilo po povzetju

Pri plačilu po povzetju plačate blago ob prevzemu na domu ali drugi lokaciji po vaši izbiri, ob prevzemu paketa pokažete osebni dokument. Kupnino plačate dostavni službi Pošta Slovenije ob dostavi. Možno je le plačilo z gotovino.
Če vas v času dostave ni doma, bo poštni delavec pustil obvestilo o dostavi izdelkov v vašem nabiralniku, na podlagi katerega boste paket lahko osebno prevzeli na vam najbližji poštni enoti. Naročene izdelke v tem primeru plačate ob prevzemu v enoti Pošte Slovenije.

Pri plačilu po povzetju vam dostavljalec zaračuna provizijo za plačilo po povzetju v vrenosti 1,49€, ki se doda pri oddaji naročila.

b. Plačilo po predračunu

Pri izbiri načina plačila po predračunu po zaključku nakupa prejmete ne e-naslov, ki ste ga navedli, ponudbo. Na njej najdete vse potrebne podatke za izvedbo plačila: številka transakcijskega računa, znesek ...

Plačilo najlažje in najhitreje izvedete v vaši spletni banki, lahko pa tudi na katerikoli banki ali pošti v Sloveniji.

Z izvedbo naročila bomo pričeli po prejemu obvestila iz strani vaše banke o prejetem plačilu.

Podatki za izpolnitev plačilnega naloga UPN

Namen plačila: Plačilo spletnega naročila
Ime/Naziv: Ad Vita d.o.o.
Naslov: Tovarniška 7b, 3210 Slovenske Konjice

Referenca: vpis številke ponudbe (Nekatere banke zahtevajo vpis dodatnih "ničel", npr. 00 pred vpisom številke ponudbe).

Številka računa: IBAN SI56 0279 6026 3822 598

c. Plačilo s plačilno oz. kreditno kartico

V spletni trgovini Vitapur lahko plačilo poravnate s plačilnimi oziroma kreditnimi karticami. Kreditne kartice: MasterCard, Visa, American Express in plačilna kartica: Maestro.

Pri plačilu s plačilno oziroma kreditno kartico iz seznama izberite ustrezno.

(Opomba: za uporabo plačilnih kartic pri svoji banki preverite, če je kartici, s katero želite plačati, omogočena funkcija za spletno plačevanje).

Pri plačilu s plačilno kartico:

 • plačnik mora biti ista oseba ali organizacija, ki je lastnik plačilne oziroma kreditne kartice,

 • po oddaji naročila ni možna sprememba vsebine naročila oz. končnega zneska naročila, razen v posebnih primerih, ki jih določi ponudnik.

Z izvedbo naročila bomo pričeli po prejemu obvestila o prejetem plačilu.

Postopek plačila s kartico:

1. korak: vnos številke kartice.

2. korak: vnos veljavnosti kartice. V primeru, da to zahteva kartica, (velja za kartici MasterCard in Visa) je potreben vnos varnostne kode vaše kartice. Če uporabljate kartico Visa ali MasterCard, je to 3-mestna številka desno od številke vaše kartice (hrbtna stran kartice).

3. korak: V primeru, da je politika poslovanja banke, kjer imate kartico (npr. Nova KBM) takšna, da zahteva še eno kodo (8-mestna koda), se vam odpre novo okno, kjer  s pomočjo ČIP kartice in OTP čitalca pridobite potrebno 8-mestno kodo.

Plačilo s plačilno oz. kreditno kartico izvedete v plačilnem okolju ponudnika plačilnega prometa. Pri izvajanju plačilnega postopka je poskrbljeno za najvišjo možno varnost podatkov o kreditnih karticah uporabnika, saj se plačilni postopek izvaja preko t.i. HTTPS protokola.

POMEMBNO:

V kolikor izdelki, ki ste jih naročili niso na zalogi, vam bomo sredstva rezervirana za plačilo, sprostili nazaj na vaš TRR račun.
V nadaljevanju vstopate v plačilno okolje ponudnika plačilnega prometa. Pri izvajanju plačilnega postopka je poskrbljeno za najvišjo možno varnost podatkov o kreditnih karticah uporabnika, saj se plačilni postopek izvaja preko t.i. HTTPS protokola.

d. Plačilo na do 4 obroke, brez obresti

Vitapur vam zagotavlja enostavno in hitro plačilo na do 4 obroke, brez obresti, in to brez pretirane papirologije. Ob izbiri plačila na obroke se plača dodatnih 10 € za obdelavo obročnega plačila. Maksimalen znesek na katerega lahko koristite obročno plačilo je 2000 eur. Nakup na obroke lahko izvršite s plačilom na položnice, v vseh trgovinah Vitapur, preko telefona 03 292 79 90 ali preko spletne trgovine www.vitapur.si.

 • 2 obroka – pri nakupu nad 60 €. Minimalna vrednost prvega obroka je 40 % od vrednosti naročila. Prvi obrok poravnate ob prevzemu izdelkov, drugega plačate preko položnice, ki jo prejmete v paketu ob dostavi. Minimalna višina drugega obroka je 24 €. V primeru, da ste naročili izdelek, ki se dela po meri (ležišča iz lateksa, odeja in nadvložek Merino, odeja in nadvložek Kašmir, letvena dna HitoFlex in Regular Lux), je ob potrditvi naročila potrebno plačati 1. obrok.

 • 3 obroki – pri  nakupu nad 80,00 €. Minimalna vrednost prvega obroka je 40 % od vrednosti  naročila. Prvi obrok poravnate ob prevzemu, preostala dva plačate preko mesečnih položnic, ki ju prejmete v paketu ob dostavi. Minimalna višina ostalih obrokov je 24 €. V primeru, da ste naročili izdelek, ki se dela po meri (ležišča iz lateksa, odeja in nadvložek Merino, odeja in nadvložek Kašmir, letvena dna HitoFlex in Regular Lux), je ob potrditvi naročila potrebno plačati 1. obrok.

 • 4 obroki – pri nakupu nad 120,00 €. Minimalna vrednost prvega obroka je 40 % od vrednosti naročila. Prvi obrok poravnate ob prevzemu, preostale plačate preko mesečnih položnic, ki jih prejmete v paketu ob dostavi. Minimalna višina ostalih obrokov je 24 €. V primeru, da ste naročili izdelek, ki se dela po meri (ležišča iz lateksa, odeja in nadvložek Merino, odeja in nadvložek Kašmir, letvena dna HitoFlex in Regular Lux), je ob potrditvi naročila potrebno plačati 1. obrok.

Nekatere izdelke (ležišča iz lateksa, volnene nadvložke in odeje, določena letvena dna) za vas izdelujemo po naročilu. Predpogoj za izdelavo je vnaprejšnje plačilo 40% avansa ali celotnega zneska naročila. Če ste izbrali plačilo na obroke, se prvi obrok šteje kot plačilo avansa, zato ga morate plačati vnaprej.

Med izdelke standardnih velikosti spadajo: 

 • ležišča iz lateksa dimenzij 80x200, 90x190, 90x200, 120x200, 140x200, 160x200 in 180x200 cm,
 • letvena dna dimenzij 70x200, 80x200, 90x190, 90x200, 120x200 in 140x200 cm,
 • kašmir in merino volneni nadvložek dimenzij 90x190, 90x200, 120x200, 140x200, 160x200 in 180x200 cm,
 • kašmir in merino volnena odeja dimenzij 140x200, 200x200 in 250x200 cm.

Vse ostale dimenzije, ki niso zapisane na seznamu izdelkov standardnih velikosti, se smatrajo za izvenstandardne.

Po oddaji naročila boste tekom delovnega dne prejeli podatke za plačilo na vaš e-poštni naslov. Ko je plačilo avansa oziroma prvega obroka opravljeno, bo vaše naročilo poslano v izdelavo. O dostavi boste obveščeni iz strani Pošte Slovenija ali naše osebne dostavne službe HITEX.

Kako si uredim obročni nakup?

Plačilo na obroke brez obresti lahko uredite ob nakupu preko spletne trgovine www.vitapur.si, v vsaki trgovini Vitapur po Sloveniji ali ob naročilu preko telefona 03 292 79 90.

Na spletni strani lahko med samim postopkom nakupa enostavno izberete nakup na obroke brez obresti in oddate naročilo. Po prejemu naročila vas bomo kontaktirali in uredili vse potrebno.

Če pri tem koraku potrebujete kakršno koli pomoč, prosimo, pokličite na  03 292 79 90 ali pišite na [email protected]. Prav tako se lahko za pomoč obrnete na spletnega svetovalca, ki vas čaka v spletnem chatu od 8. do 16. ure.

Za sklenitev pogodbe potrebujemo vašo EMŠO številko. Plačilo na obroke velja samo za državljane Republike Slovenije. V kolikor ima stranka odrto plačilo na obroke, do nadaljnjega nakup na obroke ni mogoč, dokler vsi obroki niso odplačani.

Maksimalni znesek nakupa, ki se lahko opravi na 4 obroke, je 2.000 €.

Pri plačilih na obroke si pridržujemo pravico, da zahtevamo dodatno dokumentacijo ali zavrnemo naročilo.

e. Enostavno obročno plačilo z Leanpay

 • POSEBNA PONUDBA: BREZ obresti in stroškov do 12 mesecev

  Za vse nakupe do 12 obrokov vam samo do 5.6.2024 nudimo plačila BREZ OBRESTI in STROŠKOV. Obročni nakup z Leanpay uredite v nekaj minutah. Brez obiska banke in papirne dokumentacije. Vse opravite na svojem pametnem telefonu.

 • REDNA PONUDBA: Enostavni obročni nakupi do 5.000 EUR in do 48 obrokov

  Leanpay ne zahteva obiska banke in papirne dokumentacije ter je lahko urejen v nekaj minutah. Za nakup potrebuješ le pametni telefon in osebni dokument. Sami izberete znesek in število obrokov ter spremljate preko Moj Leanpay spletne aplikacije. Plačilo z Leanpay je možno v trgovinah Vitapur ali na Vitapur.si. Brezplačno preverite svoj limit TUKAJ -->

f. Plačilo s plačilnim sredstvom PayPal

V spletni trgovini www.vitapur.si lahko kot plačilno sredstvo uporabite tudi PayPal, ki je varen in razširjen sistem plačevanja storitev preko interneta. Plačilo s PayPalom je na voljo za vse nakupe na vitapur.si.

V spletni trgovini Vitapur lahko kupujete preko PayPala na 2 načina:

1. način: PayPal Hiter nakup

V košarici izberete PayPal Hiter nakup. Preusmerjeni boste na PayPal vmesnik, kjer se vpišete v PayPal in opravite transakcijo. Po uspešni transakciji boste preusmerjeni na pregled in oddajo naročila. Vsi vaši podatki (ime, priimek, naslov) se avtomatsko dopolnijo v naročilu.

2. način: S seznama plačil izberete PayPal

V košarici nadaljujete na vpis podatkov. V 3. koraku s seznama plačil izberete "plačilo preko PayPala" in "oddajte naročilo". Preusmerjeni boste na PayPal.