6 najboljših poletnih jedi za izgubo telesne teže

  • 26. 01. 2016
6 najboljših poletnih jedi za izgubo telesne teže

Skrivnost za izgubo telesne teže je izbira zdrave hrane, predvsem pa vnos manjše količine kalorij, kot jih pokurite. In najbolj primeren čas za to je ravno poletje, ko se težka in s kalorijami bogata hrana zdi manj mamljiva. Najboljše jedi za izgubo telesne teže so lahke, osvežilne in najpomembneje – zadržujejo vas stran od kuhinje.

Poletje je čas, ko je zorenje zelenjave in sadja na vrhuncu. Tako na tržnicah kot v trgovinah ali pa doma na vrtu je okusnega sadja in zelenjave v izobilju. Poleg tega, da imajo malo kalorij, so polni vitaminov, mineralov, antioksidantov in vlaknin.

Hladne juhe

Hladne juhe kot gaspačo ali pa hladna kumarična juha z jogurtom so odličen način, kako začeti obrok z nizkokalorično jedjo. Raziskave kažejo, da vas bo že nizkokalorična juha na začetku obroka dovolj nasitila in boste tako pojedli veliko manj glavne jedi.

Lubenica in melona

Kdo ne mara ugrizniti v hladen in sočen kos lubenice, ko zunaj pripeka vročina? Polovico lubenice sestavlja voda in je čudovit način, kako potešiti hkrati žejo in željo po sladkem.

Pečena zelenjava in zelenjava na žaru

Nič ni boljšega od okusne pečene zelenjave, ki si jo lahko vnaprej pripravite in shranite v hladilniku. Primerna je pečena čebula, paprika, bučke, korenček, jajčevci, šparglji in česen. S tako predpripravljeno zelenjavo boste lahko na hitro pripravili jedi, kot so razne solate s pečeno zelenjavo in mladim sirom, razne pite s pečeno zelenjavo kot tudi testenine in jajčne omlete.

Solate

Solate so hitro pripravljen in zdrav obrok, ki ne zahteva nobenega recepta. Solato na hitro sperete pod vodo, po želji dodate sadje ali zelenjavo, nemasten sir, peščico praženih lešnikov, lahek preliv in obrok imate pripravljen v nekaj minutah. Če solato obogatite še z zelišči z vrta, jo lahko začinite z manj preliva.

Nizkokalorične pijače

Še vedno je najboljša in najbolj zdrava pijača navadna voda, ki nas tudi najbolj odžeja in najbolj učinkovito hidrira naše telo. Kljub temu si včasih zaželimo nekaj drugačnega ali pa sladkega, zato lahko poskusimo s pol skodelice zmrznjenega jogurtovega sladoleda, s svežim pomarančnim sokom, s kakšno vodo z mehurčki v katero dodamo sok pomaranče, limone ali grenivke ter led, prija pa tudi kakšna kava s posnetim mlekom ali pa brizganec z belim vinom, gazirano vodo in limoninim sokom.

 Sadni posladki

Tudi poleti si zaželimo kakšno sladico, ki lahko zada krepak udarec našim prizadevanjem za izgubo telesne teže. Odrecite se visokokaloričnim sladicam in namesto tega raje pojejte kaj naravno sladkega, kar bo potešilo še tako neukrotljivo željo po sladkem, npr.: pečene banane z manj mastnim sladoledom, pečen ananas z rumom in orehi, pečene bele breskve z robidami in medom, zamrznjene češnje ali grozdje ter s čokolado prelita zamrznjena banana.

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja