Vitapur x Malinca: 7 hitrih nasvetov za bolj energične dni in naspana jutra

  • 25. 05. 2023
Vitapur x Malinca: 7 hitrih nasvetov za bolj energične dni in naspana jutra

1. Določi si spalno rutino.

Najpomembnejše je, da si določiš rutino spanja. To pomeni, da poskusiš spati in se zbujati ob približno istem času vsak dan. Na tak način se najlažje navadiš na svoj spalni ritem in si zagotoviš bolj kakovosten spanec. S tem bolje vplivaš tudi na raven energije, uravnavanje apetita, telesne teže in splošno počutje.


2. Zmanjšaj dnevno količino kofeina.

Tudi ti zaužiješ preveč kofeina in iščeš načine, kako to omejiti? Ljubitelji kavic, pozor. Na voljo so že nove dimenzije uživanja, ki ti dajo energijo in možnost “kafetkanja” na malo drugačen način. 3 možnosti predstavljajo pri Malinci, kjer najdeš Paket super kavic, ki vključuje Matcha latte mix, Pink latte mix in Bio Maca coffee mix. Matcha latte mix, ki navdihuje z okusom japonskega matcha čaja in kokosovega mleka v prahu, bo pomagal pri zbranosti in sproščenosti, Pink latte mix bo poskrbel za nežen dvig energije in slastno razvajanje z okusom malin, Bio Maca Coffee mix pa te bo poživil čisto brez kofeina in navdušil tudi vse ljubitelje okusa kakava ali čokolade.


3. Poskrbi za dobro spalno podlago.

Če želiš čez noč izboljšati svoj spanec, je najhitrejša rešitev nadvložek za ležišče. Na ta način si prilagodiš trdoto spalne podlage le z 1 dodatno plastjo, hkrati pa si omogočiš bolj udobno in čisto spalno okolje.

Če iščeš boljšo ergonomsko podporo za hrbtenico, izberi nadvložek MemoSilver 5+2 Memory. Posebna spominska pena omogoča unikatno prilagojen spanec vsako noč. Ioni srebra preprečujejo do 99.9 % razvoja bakterij. Za sproščanje mišic ti priporočamo nadvložek z ortopedskim jedrom Bamboo Relax, ki z bambusovimi vlakni odvaja odvečno toploto in zmanjšuje potenje.

Če želiš še bolj pomirjujoč spanec in manj nespečih noči, je prava izbira nadvložek Camomile 3+1 Memory z esenco kamilice ali pa izberi nadvložek Lavender Memory s spominsko peno in esenco sivke, ki nežno sprošča in izboljša kakovost spanja.

Če je tvoje ležišče starejše od 7 let, vsekakor priporočamo, da si poiščeš novo ležišče. V starih ležiščih se namreč skriva do 7 litrov znoja, v tem času se v njem nabere kar do 10 milijonov pršic in skoraj 4 kg prahu.

 
4. Izogni se bolečinam v vratu z ustreznim vzglavnikom.

Premalo ljudi izbira vzglavnik glede na tip spalnega položaja, saj se lahko na ta način izogneš bolečinam v vratu. Anatomski vzglavniki so primerni za vse tiste, ki pogosto spite na boku in hrbtu. Posebna ergonomska oblika poskrbi, da je vrat vsak trenutek noči poravnan in v pravilnem položaju. In še pssst, da ti zaupamo: anatomski vzglavniki imajo običajno 2 različni višini. Sprednji del je nižji, zadnji pa višji, zaradi česar si ga lahko poljubno obračaš.

Univerzalni klasični vzglavniki so kot nalašč zate, če ponoči pogosto menjuješ svoj spalni položaj. Med njimi so tudi takšni vzglavniki, ki jim lahko prilagajaš višino ali trdoto. Preprosto jim odstraniš nekaj polnila in si ga prilagodiš glede na to, ali imaš širša ali ožja ramena.

Imaš težave s pršicami? Izberi vzglavnik iz lateksa, ki velja za enega najbolj zračnih naravnih materialov, negostoljubnih za pršice. V ponudbi naravnih materialov so še vzglavniki z bambusovimi vlakni, s svilo, puhom ali perjem. Pobrskaj jih tukaj.

5. Manj utrujenosti z magnezijem.

Čeprav potrebujemo le majhne količine magnezija, moramo svoje zaloge redno dopolnjevati. K pomanjkanju so nagnjene predvsem fizično aktivne osebe, starejši in vsi, ki so pod nenehnim stresom. Magnezij prispeva k lajšanju utrujenosti in izčrpanosti, pri nespečnosti, vnetjih, uravnavanju krvnega sladkorja in tlaka, deluje proti PMS-ju, pomaga pri glavobolih ali preprečevanju migren. Na srečo obstaja učinkovita možnost za več magnezija v vsakodnevnem življenju. Pri malinca.si najdeš kapsule magnezija z ekološkim certifikatom, ki so veganske, brez glutena in 100 % naravne. 


6. Do boljšega razpoloženja z dovolj vitamina D3.

Vitamin D velja za “sončni vitamin”, ki pomaga pri ohranjanju zdravih kosti, delovanju mišic in uravnavanju dobrega razpoloženja ves dan. UV žarki spodbujajo njegovo tvorbo, vseeno pa obstajajo tudi drugi načini za vnos, kadar smo omejeni z izpostavljenostjo soncu. Priporočeno dnevno količino najdeš v obliki Malincinih kapsul: prehranskega dopolnila D3+K2, ki vsebuje visoko koncentracijo vitamina D3 in vitamina K2, s katerim se odlično dopolnjuje. Na ta način si pomagaš tudi pri ohranjanju zdravih zob in izboljšanem imunskem sistemu vsak dan.


7. Sprosti se in zadihaj.

Včasih so enostavne rešitve, ki ti bodo pomagale lažje zaspati in bolj energično izkoristiti vsak trenutek dneva, najboljše. Dovoli si, da si vsak dan vzameš čas zase, se umiriš in redno napolniš “svoje baterije”.

 

Prepusti se vsakdanjemu ritmu in zadihaj v vsak nov dan!

Vitapur x Malinca

 

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja