Izdelava domačega adventnega venčka

  • 29. 11. 2017
Izdelava domačega adventnega venčka

Bliža se praznični čas in novembra so naše misli že usmerjene v veseli december. Prazniki in z njim povezana opravila prinašajo prav posebno vzdušje, ki se ga zagotovo veselijo tako odrasli kot otroci. Še preden se začne vsa decembrska evforija, okraševanje, darila … pa poskrbite, da boste imeli letos doma izdelane adventne venčke.

Pustite domišljiji prosto pot

Izdelovanje adventnih venčkov je lahko zelo sproščujoče opravilo, kjer bo do izraza prišla tudi vaša kreativnost in domišljija. Izdelate lahko tradicionalne ali pa moderne venčke. Vse bolj priljubljeni so spet tradicionalni venčki, narejeni iz naravnih materialov.

Kaj potrebujete za izdelavo adventnega venčka?

Najpomembnejše so zagotovo smrekove in jelkine vejice, vejice ciprese, brezove vejice, kakšno zanimivo listje ali druge rastline, storži, posušeno sadje ali cvetovi (npr. na kolobarje narezana posušena pomaranča, limona …). Za izdelavo adventnega venčka lahko uporabite skoraj vse, pazite le, da naberete materiale, ki bodo obstojni dlje časa.
Poleg okrasja za izdelavo potrebujete še nekatere druge materiale. Potrebujete obroč, kamor boste vejice privezali. Ta je lahko poljubne velikosti, odvisno od vaših želja. Obvezni materiali so tudi: vrvica, sveče, nastavki za sveče, lepilo, razpršila različnih barv in drugi okraski po želji.

Postopek izdelovanja adventnih venčkov

Vejice rastlinja najprej narežite na krajše dele, v povprečju naj bo dolžina nekje do 10 cm. Šopke vejic nato privežite na obroč in jih ovijajte ter z vrvico privezujte. Morda vam bo to na začetku delalo nekaj težav, vendar z malo vaje bo vsak naslednji venček že lepše oblike. Na venček z zelenjem nato pritrdite sveče z nastavki, potem pa naj se zabava okraševanja začne.

Okrasitev adventnih venčkov

Če imate raje minimalistično okrasitev, potem verjetno ne boste pretiravali z raznimi okraski in barvami. V kolikor pa obožujete blišč in pisane barve, pa si z okrasitvijo le dajte duška.
Storži, orehi in lešniki dajo venčku čudovit naraven videz. Kombinirate jih lahko z raznim rastlinjem. Poigrate se lahko z okraski različnih barv, ki jih lahko kupite ali po želji izdelate kar sami. Pazljivi bodite le, katere barve boste uporabili. Skupaj gredo recimo: bela in rdeča, rdeča in zlata, srebrna in modra, zelena in bela.

Naj bodo vaši domači adventni venčki lep uvod v praznični in veseli december. Meril, kakšen adventni venček je najlepši, ni. Če jih boste naredili z lastnimi rokami in uporabili svojo domišljijo, bodo zagotovo najlepši. Vaši adventni venčki bodo lepa dekoracija na mizi ali na vhodnih vratih.

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja