Kako barve v spalnici vplivajo na vaše počutje?

  • 11. 03. 2016
Kako barve v spalnici vplivajo na vaše počutje?

Barve imajo svojo moč. Zelena pomirja, modra odganja nočne more, bledo-vijoličasta prežene stres ... In vse tri se odlično obnesejo v spalnici. Pri preudarjanju o tem, katero barvo izbrati za posamezne prostore, si lahko nekoliko pomagate tudi s psihologijo barv, ki proučuje vpliv barv na občutke, razpoloženje in obnašanje človeka.

Zelena. 

Zeleno barvo povezujemo  z naravo in energijo, mirom, uravnoteženostjo, varnostjo in stabilnostjo. Pomirjujoča zelena je prava izbira za dnevne sobe in spalnice, pa tudi za kotičke, v katerih delamo, se učimo (velja tudi za pisarne, saj zelena pomaga pri koncentraciji) in za kopalnice.

Modra. 

Modra barva je barva miru, tolažbe, zvestobe, varnosti, iskrenosti, jasnosti, zamišljenosti in modrosti. Modra barva tudi skrbi za spanec brez nočnih mor.

Vijolična. 

Vijolična barva simbolizira ženstvenost in duhovne stvari – vijolična je barva "skrivnostnega območja med nebom in nebesi". Vijolična barva se dobro obnese v spalnicah, saj vas osvobodi stresa.

 

Se še vedno odločate, katero barvo bi izbrali za vašo spalnico?

Za lažjo odločitev preberite knjigo RGB barvni atlas, ameriškega umetnika Tauba Auerbacha. Po njegovih besedah naj bi prikazovala prav vse barve RGB lestvice. Torej, z nekaj usmeritvami, kako posamezne barve vplivajo na dobro počutje, se boste zagotovo znašli. V pomoč pa naj vam bo tudi barvni atlas, da bo vaša spalnica postala prava oaza miru in dobrega počutja.

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja