Za popolno kopalnico: Kako izbrati najboljšo brisačo?

  • 12. 03. 2019
Za popolno kopalnico: Kako izbrati najboljšo brisačo?

Ste se že kdaj prenaglili in kupili brisačo, ki je sicer lepa na pogled, toda ne preveč vpojna? Preberite nekaj praktičnih nasvetov, ki vam bodo pomagali pri naslednjem nakupu brisač.

Niso vse brisače enake

Brisače so iz različnih materialov, a niso vsi primerni za brisanje kože. Najboljše brisače za telo in roke so iz bombaža, medtem ko so najboljše brisače za brisanje posode narejene iz lanenih vlaken. Večja kot sta površina in volumen, večja je tudi vpojnost brisače.

5 nasvetov za lažjo izbiro brisače

  1. Preverite sestavo brisače. Najboljše in najkakovostnejše brisače za telo so narejene iz dolgih bombažnih vlaken. Najdražje so brisače iz egiptovskega ali brazilskega bombaža.  
  2. Če brisače kupujete v trgovini, bodite pozorni na vlakna. Ta morajo biti štrleča kot trava na vrtu. Bolj so vlakna ploščata, slabši bo občutek na vaši koži in slabša bo vpojnost.
  3. Potipajte brisačo. Če je mehka, nežna in ima tudi nekaj teže, potem ste na dobri poti, da boste imeli dobro brisačo. Če je preveč hrapava ali imate občutek, da v rokah držite bolj platno kot nežno brisačo, potem je to znak, da ne gre za dober izdelek.
  4. Preverite velikost. Če ste višji, poiščite večjo brisačo. Tako se boste lažje in hitreje obrisali.
  5. Če se boste odločili za nakup brisače preko spleta, je najbolje kupovati pri že preverjenih prodajalcih. Bodite pozorni na sestavo, glejte, da boste kupili 100 % bombaž. Poleg tega preverite gramaturo brisač, ki naj bo višja kot običajno, saj bodo brisače tako tudi vpojnejše. 

Višja gramatura brisače, boljša vpojnost

Poleg materiala na splošno kakovost brisače, mehkobo in vpojnost vpliva tudi gramatura brisače. Višja kot je gostota tkanja, boljša bo brisača. Gostota tkanja brisač Svilanit je večinoma med 400 in 500 g/m2, kar pomeni, da so izjemno vpojne, se hitro sušijo in za vašo kožo predstavljajo pravo razvajanje. Zaradi visoke kakovosti boste brisače lahko uporabljali dlje časa.

Brisače z gramaturo 300–400 g/m2

Brisače z gramaturo med 300 in 400 g/m2 so tanjše in lažje. Primerne so za v telovadnico ali kuhinjo. Takšne brisače se nekoliko hitreje sušijo kot tiste z višjo gramaturo.

Brisače z gramaturo 400–500 g/m2

Brisače z gramaturo med 400 in 500 g/m2 veljajo za brisače s srednjo gostoto tkanja. Primerne so kot plažne brisače, kopalniške brisače ali brisače za goste. So nekoliko težje, mehkejše in udobnejše.

Preveri nekaj odličnih brisač iz ponudbe:

Brisače z gramaturo nad 500 g/m2

Brisače nad 500 g/m2 se res nekoliko dlje sušijo, vendar pa spadajo med najrazkošnejše, premium brisače, z največjo sposobnostjo absorbiranja tekočine. Za vašo kožo predstavljajo najboljši občutek in prijetno razvajanje.

Preveri premium brisače iz ponudbe:

Deli objavo: