Ležišča Hitex. DOKAZANO BOLJŠE SPANJE.

  • 31. 08. 2017
Ležišča Hitex. DOKAZANO BOLJŠE SPANJE.

Ležišča Hitex že 25 let predstavljajo številnim Slovencem popolno spalno doživetje. Dolgoletna tradicija, kakovostni materiali in nenehno stremljenje le k najboljšemu, so tista kombinacija, ki vodi do razvoja ležišč, na katerih se boste želeli zbujati vsako jutro.

Več kot tretjino življenja prespite, zato si z vrhunskimi ležišči Hitex omogočite popoln spanec in počitek telesa, kot nujno pripravo na nov dan in vsakodnevne izzive.  

Raziskava o vplivu ležišč Hitex na kakovost spanja

Ker je za kakovosten in zdrav spanec ustrezno ležišče ključnega pomena, smo pri Vitapurju to poletje izvedli raziskavo o vplivu ležišč Hitex na kakovost spanja, in ugotavljali, kako spanje in ležišče dojemajo ljudje različnih generacij po Sloveniji ter kako na njihovo spanje vplivajo ležišča Hitex.

Celotna raziskava spanja je bila sestavljena iz 2 delov. Prvi del je predstavljal anketo, ki smo jo izvedli med 985 Slovenci. Drugi del raziskave spanja pa je bilo testiranje, kjer je izmed vseh 985 prijavljenih anketirancev, 26 Slovencev dobilo priložnost ležišče Hitex tudi stestirati.

Več kot 2875 ur testiranja ležišča Hitex

Pri Vitapurju smo s testiranjem želeli ugotoviti, kako ležišča Hitex vplivajo na kakovost spanja in kakšen vpliv ima ležišče Hitex na povprečen srčni utrip med spanjem.

Testiranci so 1 teden merili svoj spanec na njihovem obstoječem ležišču, nato pa 2 tedna na novem ležišču Hitex oz. so na novem ležišču Hitex spali kar 2875 ur. V testiranje testiranci niso dobili katerega koli ležišča Hitex, ampak ležišče prilagojeno njihovim spalnim navadam.

Za zagotovitev natančnih in pravilnih podatkov smo meritve izvajali z merilnimi urami Polar.

Celotno raziskavo smo izvedli s priznanim fizioterapevtom Matejem Čebokljem

Matej Čebokelj, višji fizioterapevt in OMMT (Cyiriax) terapevtMatej Čebokelj je priznani višji fizioterapevt in OMMT (Cyiriax) terapevt, ki je deloval v znanih športnih klubih in sodeloval s številnimi športnimi reprezentancami: HK Olimpija, RK Dol pri Hrastniku, RK Celje Pivovarna Laško, odbojkarska reprezentanca, alpska moška in ženska reprezentanca, nogometna reprezentanca, Rokometna zveza Slovenije. Ukvarja se s travmatološkimi in ortopedskimi težavami gibalnega aparata. Med te težave spadajo tudi težave, ki zelo vplivajo na kakovost spanja, ker se v času spanja poslabšajo. Izvaja tudi zgodnjo in pozno rehabilitacijo po kirurških posegih.

Čebokelj: neudobno ležišče povzroča nemiren spanec in s tem višji srčni utrip

Matej Čebokelj je mnenja, da na spanec vpliva kar nekaj negativnih dejavnikov. Eden izmed njih je lahko tudi ležišče. Če je ležišče neudobno, bo spanec nemiren. Če ste nemirni, pa je tudi srčni utrip višji. Na splošno je kakovosten spanec pomemben za regeneracijo vseh telesnih funkcij in organov, predvsem srca. Nizek srčni utrip ponoči je zelo pomemben, saj je srce mišica, ki potrebuje počitek. S kakovostnim spancem ji to omogočimo.

Čebokelj je raziskavo o vplivu ležišča Hitex na kakovost spanja potrdil

Testiranci so kot edino spremembo v svoje spalno okolje vnesli novo ležišče Hitex. Na novih ležiščih se je več kot polovici srčni utrip tudi zmanjšal. To potrjuje, da je ustrezno in kakovostno ležišče Hitex eden zmed ključnih dejavnikov za nižji srčni utrip in seveda s tem tudi za boljši in mirnejši spanec, kar je potrdil tudi Čebokelj.

Kaj so pokazali rezultati testiranja ležišč Hitex?

85 % testirancev DOKAZANO boljše spi

54 % testirancev ima povprečen srčni utrip nižji

72 % testirancev ima manj motenj spanja

36 % testirancev se ponoči manj zbuja in premika

60 % testirancev ima manj težav z jutranjo utrujenostjo

44 % testirancem se je počutje med spanjem izboljšalo

60 % testirancev čez dan nespečnost manj občuti

Kašne so ključne ugotovitve celotne raziskave o spanju Slovencev?

Več kot 45 %  Slovencev občuti jutranjo utrujenost vsak dan oz. večkrat na teden

34 %  Slovencev občuti nespečnost vsak dan oz. 2–3-krat na teden

44 % Slovencev se za nakup novega ležišča odloči zaradi dotrajanosti

97 % Slovencev se srečuje z motnjami spanja

67 % Slovencev se med spanjem ne počuti prijetno, saj jim je na ležišču prevroče oz. premrzlo

31 % Slovencev se pogosto zbuja z bolečinami v hrbtenici

Samo 25 % Slovencev se odloči za nakup novega ležišča zaradi slabega spanja

70 % Slovencev preden zaspi gleda TV, brska po telefonu ali uporablja računalnik

Več kot 30 % Slovencev ima ležišče starejše od 10 let

Zakaj ne bi bilo tudi vam ležišče popolno spalno doživetje, vaša jutra pa spočita in naspana? Izberite ležišče Hitex, saj se na ležiščih Hitex dokazano boljše spi.

Preverite celotno raziskavo in izjave testirancev na www.boljse-spi.si 

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja