Lignji na mediteranski način

  • 28. 07. 2017
Lignji na mediteranski način

Poleti se morska hrana še posebej prileže. Lignji na mediteranski način preprosto morajo biti na vašem jedilniku.

Sestavine:

  • polovica pločevinke pretlačenih pelatov,
  • 6 češnjevih paradižnikov (grobo narezani),
  • pol čebule (sekljane),
  • 6 strokov česna (sekljanih),
  • 4 žlice oljčnega oja,
  • sol in poper,
  • 1 čajna žlička bazilike,
  • 1 čajna žlička origana,
  • pol čajne žličke timijana,
  • 500 g očiščenih narezanih lignjev,
  • svež peteršilj (grobo sekljan).

 Postopek:

  • Na olju (3 žlice) popražite čebulo in česen.
  • Dodate paradižnik in začimbe (tudi sol in poper).
  • Pražite 5 minut in zalijete s pelati.
  • V ločeni ponvi popečete lignje (cca 4 minute).
  • Pečene lignje dodate v omako skupaj s peteršiljem.
  • Ugasnete vročino, premešate in pustite počivati 10 minut.
  • Postrežete s popečeni kruhom ali pečenim krompirjem.

 Dober tek ;)


Rosmarino kuhar Blaž Ivanovič

Recept pripravil:

Blaž Ivanovič

Rosmarino kuhar in Ex Masterchef Slovenia Contender

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja