Medeni polžki

  • 26. 02. 2016
Medeni polžki
  • 2 rumenjaka
  • ½ kg moke
  • 2 dl mleka
  • kocka kvasa
  • malo soli
  • 100 g sladkorja
  • malo limonine lupinice

Nadev:

  • 80 g masla
  • jajce
  • malo cimeta
  • 120 g medu

1. Rumenjaka in sladkor dobro stepemo. Mleko segrejemo, malo osolimo.

2. V posodo s presejano moko nadrobimo kvas in postopoma dodajamo toplo mleko, nato dodamo rumenjaka s sladkorjem.

3. Zgnetemo fino testo, ki naj vzhaja slabo uro. Vzhajano razvaljamo.

4. Maslo segrejemo in z njim premažemo testo, potresemo s cimetom, nato pa dokaj na debelo polijemo z medom.

5. Testo zvijemo v rulado, da med ne izteka, in narežemo na malo debelejše kose – polžke.

6. Polžke porazdelimo na pekač in pustimo še pol ure vzhajati. Nato jih premažemo s stepenim jajcem in damo v pečico, ogreto na 180 stopinj. Pečemo jih 5 do 10 minut oziroma toliko, da dobijo lepo zlato rjavo barvo.

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja