Naravni ukrepi proti motnjam spanja

  • 11. 03. 2016
Naravni ukrepi proti motnjam spanja

Imate težave s spanjem in mislite, da ste naredili že vse za boljši spanec? Izbrskala sem nekaj naravnih ukrepov za boljši spanec. Vsakodnevne malenkosti lahko vaš spanec drastično izboljšajo!

Da bi se izognili motnjam spanja, morate poskrbeti, da greste spat vsak dan ob istem času in da se tudi zjutraj vsak dan vstanete ob istem času. Tistim, ki trpijo za motnjami v spanju, pomaga, da se tudi med vikendi in prazniki držijo spalnih navad in da ne prekoračijo časa spanja za več kot 30 minut.

Če se pred spanjem redno držimo tako imenovanih ritualov, kot so branje, poslušanje glasbe ali pisanje dnevnika, sporočamo telesu, da se bliža počitek.

Pred spanjem pa bi se morali izogniti gledanju televizije ter brskanju po internetu, saj se s tem v možganih sproži alarm za pripravljenost. Prav tako ni priporočljivo, da se zvečer pred spanjem udeležite kakšnih »burnih« razprav in debat, saj tudi te povzročijo da nato slabše spite.

Telesne aktivnosti preko dneva »pospešujejo« fazo globokega spanca, težka telesna obremenitev v večernih urah pa lahko pripelje telo v stanje »visoke budnosti«.

Prav tako naj bi se pred spanjem izognili obilni malici in uživanju alkohola. Nasprotno pa na telo pomirjujoče delujejo kozarec mleka z medom, banana, orehi in magnezij.

Prostor kjer spimo naj bo temen in hladen, optimalna temperatura prostora naj bi bila okoli 18° C.

Pri trajajočih (nenehnih) težavah pri spanju pa je vsekakor priporočljivo obiskati zdravnika.

Odeja pod katero spite naj ne bo pretopla ali pretežka.  Izberite odejo, ki je primerna vaši lastni toplotiin toploti spalnice. Preverite ponudbo odej tukaj: http://www.vitapur.si/spalnica/odeje.

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja