Nosite toplo, zimsko jakno tudi v vročih poletnih dneh?

  • 4. 07. 2016
Nosite toplo, zimsko jakno tudi v vročih poletnih dneh?

Verjamemo, da ne! Ljudje zamenjamo svojo garderobo kar nekajkrat letno: jesensko, zimsko in poletno. Zakaj potem mislimo, da bo ena odeja ponujala enako udobje v zimskih in poletnih nočeh?

Zmotno je mišljenje, da lahko ena odeja zagotavlja enako ugodno počutje in kakovosten spanec preko celega leta, v hladni spalnici pozimi in poleti v vročih nočeh.

Ste tudi vi med tistimi, ki v toplejšem obdobju slabo spite in ste kljub visokim temperaturam prehlajeni?

Visoke poletne temperature v spalnicah in pretople, nezračne odeje pri marsikom povzročijo nemirnost in nespečnost, pregrevanje telesa, nepotrebno odkrivanje in posledično prehlade.

Lahko tudi nepravilna izbira odeje povzroča potenje?

Potenje med spanjem lahko povzročajo nezračni materiali, iz katerih so izdelki za spanje narejeni (odeja, rjuha, ležišče ...). Zračnost je še posebej pomembna v toplejših letnih obdobjih.

Zato tudi pri izbiri poletne odeje dajte prednost naravnim materialom, kot sta svila in bombaž.

Za dober spanec zamenjajte zimske odeje za poletne, ki so tanjše in bolj zračne.

Da se boste v poletnih mesecih dobro počutili, zamenjajte zimske odeje za tanjše in bolj zračne poletne odeje, ki vsebujejo manj polnila, priporočamo od 150 do 200 g/m2, in so tako prilagojene posebej za toplejše mesece. Tukaj priporočamo predvsem poletno svileno odejo Victoria’s Silk (200 g/m2) in poletno puhasto odejo Finland Summer (120 g/m2). Sem sodita tudi poletni odeji Lavender Provance (200 g/m2) in Madeira (200 g/m2).

Če vam kljub visokim temperaturam ponavadi ni prevroče in s potenjem nimate težav, potem so za vas primerne tudi odeje s polnilom do 300 g/m2.

Izbirate lahko med različnimi materiali odej.

Za kar najboljše počutje in miren spanec je danes na voljo široka izbira materialov. Naravni, mikrovlakna ali kombinacija obeh. Tehnologija je skozi leta vse bolj napredovala in tako so tudi mikrovlakna napredovala do izjemne kakovosti. Nekatere odeje so primerne tudi za alergike, in sicer tiste, ki so pralne na 60 °C. Takšni sta odeji SleepBamboo (300 g/m2) in Valencia s tretmajem aloe vere, le da je slednja z bombažno tkanino.

Če prisegate na naravne materiale, vas bo navdušila tkanina iz mehkega bombaža, ki odlikuje odejo Madeira (300 g/m2) in že zgoraj omenjeno odejo Valencia (300 g/m2). V nekaterih izdelkih je celo naraven, nebeljen bombaž, ki je odličen tudi za občutljivo kožo. V vročih poletnih mesecih bombaž nudi tudi večjo zračnost in dihanje tkanine.

Izpostaviti velja še bambusova vlakna, ki so ena izmed najbolj zračnih vlaken in dajejo občutek hladu. Odeja Andorra (250 g/m2) s polnilom iz bambusovih vlaken predstavlja idealno spalno okolje. Prav tako je njena tkanina iz nebeljenega bombaža.

Svila? Vsekakor odlična izbira za vroče noči. Poleg svoje prestižnosti in elegance velja za izjemno zračen naravni material, ki ima veliko sposobnost uravnavanja temperature. Membranasta struktura svilenih vlaken omogoča visoko zračnost odeje in ustvarja zdravo ter suho spalno okolje. V primerjavi z drugimi materiali svila prinaša v posteljo občutek svežine.

Poletna odeja Victoria's Silk je tista svilena odeja, ki jo boste takoj vzljubili in je ne boste želeli zamenjati za drugo.

Iz kakšnega materiala bo vaša odeja je predvsem odvisno, na kaj prisegate, ali so to naravni materiali, mikrovlakna in ali ste morda alergik. Vsekakor pa imejte v mislih, da v toplejših mesecih uporabljate lahko poletno odejo.

Vitapur vam ponuja široko izbiro poletnih odej iz kakovostnih mikrovlaken, bombaža ali svile. Preverite in se prepričajte sami ter ne tvegajte dobrega spanca zaradi pretople odeje

 

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja