Pomen sanj

  • 26. 01. 2016
Pomen sanj

Čeprav številni zatrjujejo, da sanjajo le črno-belo, raziskave kažejo, da temu ni tako. Večina ljudi barvam v svojih sanjah namreč ne posveča pozornosti. Vendar pa ima vsaka barva tudi v sanjah svoj pomen. Kdor se lahko spomni barv v svojih sanjah, jih mora pri njihovi interpretaciji vselej upoštevati.

Če se v sanjah dotikate barv ali jih mešate, vam to napoveduje poslovni uspeh. Če gre za vodne barve, morate skrbno pretehtati eventualna tveganja. Če v sanjah vidite barve shranjene v škatli, pomeni to po starih tolmačenjih finančne dobičke in blaginjo.

In kakšen je pomen posameznih barv?

Rumena

Rumena barva predstavlja simbol za dobroto in zaupanje, če gre za svetlo oziroma žareče rumeno barvo. Sanje v takšni barvi pomenijo, da vam je dobro. Medla, umazano rumena barva pomeni skopost, lakomnost in zavist.

Modra

Barva resnice, psihične sproščenosti, duhovne superiornosti. Sanje v modri barvi so torej pozitivne. Modra simbolizira mir, ideale, predstavlja religioznost in deluje sproščujoče. Takšne so pogosto sanje senzibilnih ljudi, ki se umikajo vase. Modra velja v sanjah kot barva širjave, daljave in neskončnosti.

Zelena

Veselje, bogastvo in upanje. Zelena predstavlja močno povezanost z naravo in duševno rast.

Rdeča

Rdeča v sanjah predstavlja telesni aspekt, aktivnost in veselje, strast in ljubezen. Svetlo rdeča pomeni čustveno toplino in iskreno naklonjenost. Temno rdeča ponazarja energijo, strasti in poželenja, ki obvladujejo nekega človeka. Češnjevo rdeča je v sanjah barva erotike in seksualnosti.

Oranžna

Oranžna kaže na idealizem in veliko zmožnost navduševanja. V sanjah oranžna pomeni veselje do življenja in čustveno toplino in pripoveduje o tem, da preživljate čas, ko morate vzeti življenje v svoje roke in z njim nekaj storiti.

Vijolična

Obrnitev vase, zamišljenost. Vijolična je simbol iskanja in prizadevanja za uravnovešenost.

Črna

Črna je "barva" teme. Na splošno ji pripisujejo negativne lastnosti in velja za opozorilo, da so v življenju sanjajočega potrebne spremembe. Če v sanjah nastopa črna oseba, ki se je bojite ali se vam gnusi, to med drugim pomeni zavračanje vašega ženskega principa. Istočasno je to lahko opozorilo na pomanjkanje zavedanja. Je pa črna tudi barva ustvarjalnosti, saj naj bi se vse porajalo iz teme.

Bela

Bela lahko predstavlja ženskost, nedolžnost, nezrelost ali pomanjkanje čustvenega življenja. Bela simbolizira moč. Pri beli kot podobi iz sanj morate vselej pomisliti na to, da se bela zlahka umaže. Pomeni lahko razčiščevanje problemov in vprašanj ali pa vas želi posvariti pred blatenjem!

Torej sanjajte,  v spanju doživljajte najbolj nore dogodivščine, ki si jih želite, razrešite težave, ki vas pestijo v budnem stanju ali pa pustite sanjam, da vam pokažejo nove poti in nov življenjski smisel.

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja