Pomoč pri pikih komarjev

  • 26. 01. 2016
Pomoč pri pikih komarjev

V toplejših mesecih na plan pridejo nadležni komarji, ki s pikom lahko povzročijo marsikatero nevšečnost. Če se le da, se pred njimi poskušajte obvarovati že na samem začetku. Na okna namestite zaščitne mreže, vašo kožo pa namažite s kremo oz. spreji, ki komarje odganjajo. Če do pika kljub vsemu pride, boste z nekaj pripravki lahko omilili srbeče mesto.

1. Antihistaminiki

V lekarnah so na voljo tako imenovani atihistaminiki. V obliki kreme ali razpršila ga nanesite na razbolelo mesto. Učinkoviti so le kratek čas, potrebno je shranjevanje v hladilniku, tako se poveča tudi hladilni učinek.

2. Zobna pasta

Zobna pasta deluje podobno kot antihistaminik. Nanesite jo na srbeče mesto in stanje se bo umirilo.

3. Limonin sok

Na mesto, kjer vas je pičil komar, nanesite nekaj kapljic limoninega soka ali položite rezino limone. Srbečica bo izginila.

4. Blato

Če ste zunaj in trenutno nimate ničesar pri roki, bo tudi blato ohladilo kožo in zmanjšalo srbečico.

5. Izvleček grenkoslada

Če za grenkoslad še niste slišali, boste od sedaj naprej verjetno bolj pozorni. Včasih so rastlino uporabljali v uradni medicini, danes pa se uporablja predvsem v homeopatiji. Izvleček te rastline odpravlja srbečico, vnetje in pomirja kožo.

6. Led

Poskusite lahko tudi z ledom, ki sicer ne zagotavlja dolgotrajnega učinka, vseeno pa pomaga pri trenutnem srbenju in deluje osvežujoče.

 

Naj bodo vaše noči prijetne, brez pikov komajev ali ostalih insektov. Če se to vseeno zgodi, se spomnite zgornjih napotkov za lajšanje srbečice.

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja