Vitapur x Malinca: Tvoj potovalni seznam za brezskrben dopust!

  • 5. 06. 2023
Vitapur x Malinca:  Tvoj potovalni seznam za brezskrben dopust!

Prihaja poletje in s tem čas za zaslužen oddih in počitnice. Ko se pripravljamo na dopust, je pravilno pakiranje ključnega pomena, saj želimo imeti s seboj vse, kar potrebujemo. V tem blogu predstavljamo top potovalni seznam z 9 ključnimi stvarmi, ki jih ne smemo pozabiti.

Tukaj ti razkrivamo najbolj uporaben POTOVALNI SEZNAM letošnjega poletja:

1. Zaščita pred soncem. Da, na 1. mestu še vedno točno to. Sončna očala, klobuk in krema za sončenje so obvezna oprema za vsako pohajkovanje, tako krajša kot tudi tista najdaljša avanturistična potovanja. V tvojem kovčku priporočamo vse troje, da se lahko izogneš rdečici, opeklinam ali pekočemu občutku na svoji koži.

2. Izberi vzdržljiv kovček, ki bo enostaven za prenašanje. Pri potovalnem kovčku najbolj šteje lahkotna teža, saj je tvoja prtljaga že sama po sebi dovolj težka. Rešitev so kovčki s trdim in lahkotnim ohišjem Vitapurjeve linije Carbon Series, ki prepričajo z elegantnim dizajnom in uporabnostjo na vsakem koraku. Pomembna je tudi vzdržljivost, da bo tvoj potovalni kovček izgledal nedotaknjen tudi po vseh potepanjih po letališču, mestnih tlakovcih, stopnicah in pohajkovanju na različnih turističnih lokacijah. Za krajša potovanja priporočamo manjši 40-litrski kovček, ki ne bo preveč okoren. Za daljša potovanja pa večje, vsaj 60-litrske kovčke, ki se lahko še dodatno razširijo.

3. Lahkotna oblačila za vse priložnosti. Pripravi primerno količino oblačil glede na dolžino dopusta. Vključi kose za različne vremenske razmere, kot so majice, hlače, kratke hlače ali krila in nekaj oblačil z daljšimi rokavi. Pri majicah pakirajmo po pravilu 1 : 2. Če gremo na dopust za 5 dni, vzemimo vsaj 10 lahkotnih majic, da smo pripravljeni na vse nepredvidene situacije, kot je potenje v vročini, madeži od sladoleda ali nenadne spremembe vremena.

4. Prehranski dodatki za bolj sproščeno potovanje. Se želiš tudi na dopustu dobro počutiti? Prehranska dopolnila naj bodo vedno na poti s teboj. Z njimi lahko pomagaš svojemu telesu, da ima ustrezno prebavo, polno energije in okrepljen imunski sistem. Pri Malinci najdeš Psilium - indijski trpotec iz ekološke pridelave z visoko vsebnostjo prehranskih vlaknin, da bo tvoja prebava še “bolj vesela”. Preprosto ga vmešaš v napitke, sadno kašo ali pa uporabiš v kakšnih lahkotnih juhah. In še dobra novica? Indijski trpotec poskrbi tudi za občutek sitosti, ki je predvsem po dolgem poležavanju na plaži ali pohajkovanju po mestih še bolj pomemben. Na poti priporočamo še Imunobiotike, ki poskrbijo za stabilno raven dobrih mikrobioloških kultur. Na ta način bo to vegansko prehransko dopolnilo poskrbelo, da bo tvoje črevesje še bolj mirno in ti dopusta ne bodo pokvarile trebušne nadloge.

Na kaj še ne pozabi? Na zadostno zalogo prehranskih dopolnil za celoten čas dopusta, da ne prekineš jemanja teh ključnih sestavin, ki bodo poskrbeli za dobro počutje in dober imunski sistem ves čas tvojega potovanja. 

Malinca prehranska dopolnila

5. Nujna oprema za vsak dan. Zobna ščetka in zobna pasta, šampon, milo, deodorant in dodatna brisača. Verjamemo, da ta seznam imamo vse v mislih, ampak se kdaj vprašaš: koliko zobnih ščetk smo že pozabili v domači kopalnici na dan dopusta, kajne? Prav tako v prtljago vključi še kakšne pripomočke za prvo pomoč, kot so obliži in manjšo potovalno lekarno.

6. Udobna obutev, ki nas ne pusti na cedilu. Ne pozabi na udobne superge, sandale, natikače in športno obutev za aktivnosti na prostem. Na ta način smo lahko pripravljeni na vsako priložnost in aktivnost, ki se nam pojavi ob dopustovanju.

7. Dodatki za plažo. Če se odpravljaš na plažo, ne pozabi na plažno brisačo, kopalke in kakšno termovko, ki bo tvoje napitke v najbolj žgočem soncu ohranila hladne, tudi do po več ur.

8. Vsi dokumenti, nekaj gotovine in polnilec za telefon. Pred dopustovanjem preveri veljavnost potnega lista, osebne izkaznice, vozniškega dovoljenja. S seboj pa je dobro imeti tudi rezervne kopije dokumentov. Priskrbi si še dovolj gotovine za manjše nakupe in preveri veljavnost plačilnih kartic. Ne pozabi še na mobilni telefon in polnilec za telefon, da enostavno najdeš do najboljše restavracije, znamenitosti in imaš na dosegu roke tudi možnost “fotkanja” svojih najboljših spominov.

9. Knjiga, revija in prigrizki za pot. Vzemi si čas za sprostitev ob branju med potovanjem. Za tiste, ki imate še nekaj dodatnega prostora v kovčku: pa igralne karte ali napihljive igrače. Za vedno dobro vzdušje in manj tečnosti na poti pa v kovček dodaj kakšen prigrizek za tiste najbolj lačne trenutke potovanja.

Potovalni kovčki Scandinavia

S pravilno pripravo in pakiranjem lahko poskrbiš, da ti bo vedno udobno in da ne pogrešaš prav ničesar. S tem potovalnim seznamom ključnih stvari lahko še lažje uživaš v svojem zasluženem oddihu.

 In ne pozabi: predhodno načrtovanje je bistvenega pomena za brezskrbne in prijetne počitnice. Uživaj v vsakem trenutku poletja!

 

Vitapur x Malinca

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja