Predlogi za praznično dekoracijo doma

  • 9. 12. 2016
Predlogi za praznično dekoracijo doma

Nekajkrat na leto, v času praznikov, lahko naša kreativnost še posebej pride do izraza, ko domove oblečemo v idilično preobleko. In decembrski čas je že eden tistih, ko si lahko damo duška in resnično ustvarimo velike praznične mojstrovine. Pustite domišljiji prosto pot in si doma pričarajte pravo pravljico! Da bo ustvarjanje lažje, vam dajemo nekaj primerov, kaj vse lahko uporabite za okrasitev in kaj lahko izdelate sami doma.

Lesena lestev  je lahko čudovita novoletna jelka.

Ste vedeli, da lahko leseno lestev uporabite kot praznični dodatek? Navadna lestev lahko dobi čudovit izgled novoletne jelke. Prepletite jo z barvnimi lučkami in bučkami različnih barv ter oblik. Ko boste ugasnili luči, bo videti resnično čarobno.

Pobarvane pločevinke poživijo dom.

Pločevinke od kompotov, omak in ostale hrane nikar ne zavrzite. Skrbno jih umijte, odstranite papirnat ovoj in pločevinke so pripravljene za ustvarjanje. Potrebujete akrilne barve, čopič, vrvico, lesene ali plastične kroglice. Pločevinko poslikajte z zimskimi motivi smrečice, snežaka, daril... Na dnu naredite luknjo in skoznjo napeljite vrvico z leseno kroglico. Dobili boste unikatne in čudovite praznične okraske, ki jih lahko obesite na smrečico tako v stanovanju kot na tiste zunaj. Akrilne barve so obstojne in ni bojazni, da bi jih spral dež ali sneg.

Okna okrasite z doma narejenimi snežinkami.

Povsem enostavni okraski, ki se jih zagotovo spomnite še iz otroških let. Potrebujete papir, lepilo, škarje, barvice. Na bel papir narišite snežinke. Lahko jih pobarvate ali na njih še kaj narišete. Izrežite jih in nalepite na okna. Namesto belega papirja lahko uporabite tudi dekorativni papir različnih barv. Končni rezultat vas bo navdušil.

Stekleni kozarčki so lahko tudi svečniki.

Ko ugasnejo luči, bodo vaše stanovanje preplavile drobne lučke, ki bodo pričarale prijetno večerno vzdušje. Govora je o doma izdelanih svečnikih, ki bodo prav tako pripomogli k dekoraciji vašega doma. V shrambi poiščite različne steklene kozarce za vlaganje, veljajo pa tudi kakšni drugi. Potrebujete še fimo maso in modelčke za piškote. Fimo maso narežite na takšne velikosti, da se bodo prilegale kozarčkom. Z modelčki na fimo masi izrežite različne oblike: kroge, zvezdice, srčke, smrekice … Po želji lahko fimo maso tudi pobarvate. Nato jo ovijte okrog kozarčka. Kozarec zapecite v pečici na približno 100 °C za 30 min. Ko se fimo masa zapeče, v kozarček položite čajno svečko. Svetlikajoči se kozarci ob večerih izgledajo naravnost fantastično.

To je le nekaj predlogov, ki vam bodo nedvomno pomagali do prazničnega videza vašega doma. Preizkusite tudi vi kakšnega!

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja