Recept za gambere v masleni čilijevi omaki

  • 28. 04. 2017
Recept za gambere v masleni čilijevi omaki

Mmm, gamberi in čili – odlična kombinacija. Da se prepričate tudi sami, preizkusite recept našega Rosmarino kuharja Blaža.

Potrebujemo:

  • 500 g repkov gamberov
  • 2 žlici navadnega masla
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 žlici sladke čili omake
  • 1 žlička čilija v prahu
  • 1 žlička suhega origana
  • 1 žlička dimljene paprike
  • 4 stroki česna (sesekljanega)
  • sok polovice limone
  • sol in poper
  • pest peteršiljevih listov
  • žlička kokosovega olja


Postopek:

V ponvi Rosmarino stopimo maslo in dodamo oljčno olje. Na maščobo damo česen in na srednji temperaturi razgrevamo, da česen zadiši. Dodamo čili omako, origano, papriko, čili v prahu, sok limone, solimo in popramo. Na srednji temperaturi kuhamo, da se eterična olja povežejo.

V ločeni posodi na kokosovem olju zapečemo repke gamberov in jih položimo v ponev z omako.

Ugasnemo ogenj in pustimo počivati vsaj 10 min. Predno postrežemo, dobro segrejemo in potrosimo s peteršiljem. Serviramo s popečenimi kruhki.

Dober tek


Rosmarino kuhar Blaž Ivanovič

Recept pripravil:

Blaž Ivanovič

Rosmarino kuhar in Ex Masterchef Slovenia Contender

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja