Recept za lahka martinova piščančja prsa

  • 9. 11. 2018
Recept za lahka martinova piščančja prsa

Bliža se MARTINOVO – mošt bo dozorel v vino in zadišalo bo iz vseh domov po slastno pripravljenih račkah, goskah, perutnini. Tokrat vam predstavijamo hiter in enostaven recept za PIŠČANČJA PRSA NA ŽARU – ki pa ga lahko koristite tudi za ostale jedi, primerne za martinovanje.

Da bo za martinovo mizo veselo, potrebujemo:

(za 4 osebe)

  • piščančja prsa
  • 10 strokov česna
  • Šopek peteršilja
  • 0,75 skodelice oljčnega olja
  • 0,25 skodelice balzamičnega kisa
  • 0,25 skodelice piščančje jušne osnove
  • 0,75 žličke posušenega origana
  • 0,75 žličke posušene bazilike
  • 0,25 žličke nasekljanih posušenih rdečih čilijev
  • 0,5 žličke soli
  • 0,25 žličke popra

Za začetek olupimo stroke česna. Pripravljen šopek peteršilja operemo, osušimo in lističe previdno potrgamo, stebla lahko zavržemo. V stiskalniku za česen Rosmarino, strete olupljene stroke česna v rahlo pasto, ki ji dodate lističe peteršilja. Svetujemo, da peteršilj na drobno nasekljate z noži za sekljanje Rosmarino Blacksmith's Utility.

V manjši posodi nato pasto iz česna in peteršilja zmešamo in dodajamo še ostale začimbe, ki smo si jih predhodno pripravili. Vse skupaj torej zmešamo v marinado. Ko imamo pripravljeno marinado, piščančja prsa operemo pod tekočo vodo, po potrebi izkoščičimo in odstranimo kožo. S kladivom za meso prsa sploščimo.

V litoželezno ponev za žar Rosmarino Blacksmith's  zložite sploščena piščančja prsa ter jih prelijete z marinado iz česna, peteršilja in ostalih začimb. Marinado dobro vtremo v piščančja prsa, da se bodo navzela čudovitih dišavnic in začimb. Za intenzivnejši okus priporočamo, da pustite marinirana piščančja prsa počivati v hladilniku do približno 30 minut.

Medtem ko piščanec počiva, segrejemo kuhalno površino. Piščančja prsa vzamemo iz hladilnika ter jih z žar ponvijo postavimo na kuhalno ploščo. Meso enakomerno popečemo na vsaki strani – na eni strani od 5 do 4 minut ter na drugi od 6 do 8 minut. Meso je pečeno, ko je njegova sredica tudi na dotik še vedno kompaktna in sočna, skorjica pa je na pogled zlato rjave barve.

Kot se za martinovo spodobi, obvezno serviramo z zeljem ali mlinci, poleg pa si privoščimo tudi kozarec mladega vina.

Dober tek in na zdravje! 

Deli objavo: