Recept za marinirane jagnječje zarebrnice s kolerabinim pirejem in z romanesco cvetačo

  • 27. 12. 2017
Recept za marinirane jagnječje zarebrnice s kolerabinim pirejem in z romanesco cvetačo

Jagnječje zarebrnice so lahko odlično kosilo ali večerja, navdušeni pa bodo tudi vaši gosti.

Odličen recept tudi za nekoliko drugačno silvestrsko večerjo.

Jagnječje zarebrnice

Sestavine:

  • jagnječje zarebrnice,
  • sol in poper,
  • rožmarin,
  • gorčica,
  • rdeča čebula,
  • olje.

Postopek:

Jagnječje zarebrnice očistimo žilic ter jih začinimo s soljo in poprom. Rožmarin nasekljamo ter ga zmešamo z gorčico ter nato z njim premažemo zarebrnice. V pekač narežemo rdečo čebulo, ki jo solimo, na čebulo pa postavimo zarebrnice ter jih prelijemo z vrelim oljem. Vse skupaj pečemo v pečici 20−25 minut na 180 °C.

Kolerabin pire

Sestavine:

  • 35 dag kolerabe,
  • 2 velika krompirja,
  • sol in poper,
  • muškatni orešček,
  • jogurt,
  • 6 dag masla.

Postopek:

Kolerabo in krompir skuhamo v slanem kropu ter ju pretlačimo. Pireju dodamo jogurt, maslo in muškatni orešček ter ga začinimo.

Romanesco cvetača

Sestavine:

  • 20 dag romanesco cvetače,
  • jušna osnova,
  • 2 dcl mleka,
  • sol. 

Postopek:

Jušno osnovo in mleko zavremo ter jima dodamo romanesco cvetačo. Vse skupaj kuhamo 5 minut, da je še čvrsta. Po želji lahko cvetačo še solimo. 

Zložimo na krožnik in serviramo. Dober tek ;)


 Oddaja Dobro Jutro

Jagnječje zarebrnice so pripravljene v sodelovanju z oddajo Dobro jutro, Televizije Slovenija.    

Kuhali so v vrhunski posodi Rosmarino Black Lava Stone, ki omogoča naraven način priprave obrokov. Hrana je pripravljena hitro, enostavno in predvsem zdravo – z malo maščobami!

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja