Recept za napihnjenčke s slivovim nadevom

  • 10. 08. 2018
Recept za napihnjenčke s slivovim nadevom

Včasih si moramo privoščiti tudi kakšno pregreho. Poskusi s sladkimi slivami v rahlem testu, potresi s sladkorjem v prahu in postrezi še toplo! Tako dobra slaščica, da garantirano izgine še isti trenutek, ko je postavljena na mizo.

Sestavine za napihnjenčke s slivovim nadevom

  • 250 ml mleka
  • 150 g moke
  • 2 jajci
  • malo soli
  • 1 lipinica pomaranče
  • malo kardamoma
  • 4 žlice stopljenega masla
  • slivov džem ali slive s teranom v karamelnem sirupu
  • 1 žlica sladkorja
  • 150 g mascarpone sira
  • 100 g kisle smetane
  • 1 žlica sladkorja v prahu
  • malo limoninega soka

Jajca, mleko in žlico stopljenega masla močno premešamo z električnim stepalnikom. Počasi dodajamo moko in sol ter vse še enkrat močno premešamo tako, da nimamo grudic in je zmes narasla. Pustimo počivati 15 minut.

Med tem pečico segrejemo na 220°C. Pekač v katerem bomo pekli (lahko za mafine) postavimo v pečico, da se močno segreje (nekaj minut). V vsako vdolbino nalijemo malo masla in ponovno vse segrejemo v pečici. Testo še enkrat premešamo in ga previdno nalijemo v vdolbinice le do polovice, ker bo močno naraslo.

Pečemo 15 minut na 220° C, nato temperature znižamo na 180° C in pečemo še približno 15 minut do zlatorumene barve.

Pečice med peko NIKAKOR NE odpiramo, ker se nam bodo v tem primeru napihnjenčki sesedli.

Vroče malce ohladimo, še tople napolnimo s slivovim nadevom ter dodamo na vrh dve žlici mascarpone kreme, ki smo jo zmešali iz naštetih sestavin.

Posujemo s sladkorjem v prahu in pojemo še toplo.


 Oddaja Dobro Jutro

Napihnjenčki s slivovim nadevom so pripravljeni v sodelovanju z oddajo Dobro jutro, Televizije Slovenija.

Kuhali so v vrhunski posodi Rosmarino Black Lava Stone, ki omogoča naraven način priprave obrokov. Hrana je pripravljena hitro, enostavno in predvsem zdravo – z malo maščobami!

Deli objavo: