Recept za pečenega piščanca z mladim krompirjem in zelenjavo

  • 19. 07. 2018
Recept za pečenega piščanca z mladim krompirjem in zelenjavo

Sočno zapečenega piščanca pripravimo v pečici kar skupaj z zelenjavo in mladim krompirčkom. Celotna jed se bo navzela okusov, s pripravo pa bo tudi manj dela. Kosilo je zdravo, zaradi majhne vsebnosti maščob pa primerno tudi za različne diete. Nam je najboljši piščanec, ki ga začinimo z baziliko in pokapamo z limono.

Sestavine za pečenega piščanca s krompirjem in zelenjavo

  • 150 g piščančjega fileja
  • 300 g mladega krompirja, narezanega na manjše koščke
  • poljubna zelenjava: jajčevci,šparglji, mlado korenje, paprika, ...
  • žlica oljčnega olja
  • 3 stroki nasekljanega česna
  • sol, poper, poljubne začimbe
  • 2 jedilni žlici sveže nasekljanega peteršilja

Pečico segrejemo na približno 180 stopinj Celzija. Krompir in drugo zelenjavo narežemo na manjše koščke, stresemo v posodo in premešamo z oljčnim oljem. Potresemo po peki papirju, dodamo še piščanca ter potresemo s česnom, soljo, poprom in peteršiljem. Med pečenjem večkrat premešamo.


 Oddaja Dobro Jutro

Pečen piščanček s prilogo je pripravljen v sodelovanju z oddajo Dobro jutro, Televizije Slovenija.

Kuhali so v vrhunski posodi Rosmarino Black Lava Stone, ki omogoča naraven način priprave obrokov. Hrana je pripravljena hitro, enostavno in predvsem zdravo – z malo maščobami!

Deli objavo: