Akcija Rosmarino in Petrol: Zbirajte nalepke za vrhunsko kolekcijo Rosmarino Blacksmith's!

  • 14. 06. 2018
Akcija Rosmarino in Petrol: Zbirajte nalepke za vrhunsko kolekcijo Rosmarino Blacksmith's!

Prihranite do 66 % z zbiranjem nalepk! V vrhunski ponudbi dobite kakovostne jeklene nože Rosmarino Blacksmith's, tekstilne izdelke Svilanit, celotno opremo za žar in kampiranje ter litoželezno posodo Rosmarino Blacksmith's, ki je primerna tudi za kuhanje na odprtem ognju. Akcija traja od 26. marca do 15. julija 2018 na vseh bencinskih servisih Petrol (preberi Splošne pogoje akcije).

Dvojne nalepke Petrol in Rosmarino

 

Ob tem pa lahko izkoristite še dodatno ugodnost, da v obdobju od 11. do 24. 6. 2018 za nakup Rosmarino Blacksmith's izdelkov na Petrol servisih prejmete dvojne nalepke. Preverite, kaj vas čaka v ponudbi:

Prenosni žar Rosmarino Blacksmith's Litoželezni lonec s pokrovko Litoželezna žar ponev Kuhinjski nož Chef
 Kuhinjski nož Santoku Set dveh kuhinjskih nožev Steak   Kuhinjski nož Slicer  Kuhinjski nož Utility
 Kuhinjski nož Damascus  Leseno stojalo za nože  Zložljivo trinožno stojalo  Teleskopska vilica za žar
 Lesno oglje Forest 3 kg Bluetooth zvočnik  Namizni prt Svilanit   Predpasnik Svilanit

Da bo obdobje piknikov letos nepozabno, navdušite goste s piknik skrivnostmi, na katere prisega Darko Klemen, zmagovalec kuharskega tekmovanja MasterChef Slovenija 2016.

4 nasveti žar mojstra: Kako izbrati meso za piknik?

Ste ljubitelj mesa in si enostavno ne predstavljate piknika brez mesa? In ob vsem tem še nimate potrpljenja čakati na pečeno meso? Potem izberite tiste kose mesa, ki so hitro in enostavno pečeni ter odličnega okusa.

1. Kakovost mesa: Pri izbiri mesa za žar izberite kakovostno meso. Slabša kategorija mesa namreč zahteva daljši čas priprave.

2. Temperiranje mesa: Meso je potrebno pred pečenjem na žaru najprej pravilno temperirati na sobni temperaturi, saj tako zagotovimo boljše in bolj enakomerno pečenje.

3. Maščoba: Maščobe pred samo peko ne odstranjujete, saj ta daje mesu pravi pravcati kremasti okus.

4. Meso mora počivati: Ko je meso pravilno pečeno, ga odstavimo, saj mora meso po peki nujno počivati in se nekoliko umiriti. S tem ostane meso veliko bolj sočno.

4 piknik poslastice: Kako do perfektnosti?

1. Golaž

Za pripravo dobrega golaža je zelo pomembno, da imamo na voljo dovolj časa. Pomembno je, da čebulo dušimo počasi in da jo med samim dušenjem solimo, da hitreje razpade. Za golaž uporabimo meso tretje kategorije, npr. bočnik.

2. Zelenjava v ponvi

Pri pečenju zelenjave v ponvi je potrebno paziti, da dodajamo zelenjavo po trdoti oz. po času, ki ga potrebujemo, da zelenjavo pravilno pripravimo. Tako najprej začnemo z melancani, papriko, šele nato dodajamo mehkejše vrste zelenjave. Čisto na koncu dodamo bučke, ki jih ne pražimo predolgo, da ostanejo hrustljave.

3. Burgerji

Za burger izberemo dobro goveje meso, ki mu dodamo 1/3 dobrega govejega loja. Meso nikakor ne smemo prepeči (medium, cca. 56°C). Mesu ne dodajamo nobenih drugih začimb kot samo sol in sveže mleti poper.

4. Omaka za burger

Omako izberemo glede na vrsto mesa. Pomembno je, da občutimo bistvo burgerja in ne dodatkov.

Na ribji burger dodamo lahke omake kot so npr. jogurtova omaka. Na močnejše vrste mesa kot je govedina, pa lahko dodamo BBQ omako oz. vinsko omako. Če imajo gostje radi pikantno, jim omogočite izbiro, da si omako dodajo sam, npr. čili hamanero roso oz. kakšne bolj mile vrste čilija kot je npr. kajenski poper.

Bonus nasvet: Življenje olajša praktična žar oprema

Dober nož in vilice za žar niso na pikniku v naravi nikoli odveč. Pomembna je tudi izbira žara na oglje. Pri izbiri pazimo, da je žar iz trpežnih materialov ter premislimo, kako enostaven je za čiščenje, še posebej če bomo z njimi potovali od piknika do piknika. Rosmarino žar ima še eno posebnost, to je njegova okrogla oblika s pokrovom, ki je odlična za »smoker« način pečenja. Prenosni žar naložite v avto in se odpeljete novim žar dogodivščinam naproti.

 


Darko_Klemen_MasterChef2016

Nasvete za nepozaben piknik razkriva Darko Klemen, zmagovalec kuharskega tekmovanja MasterChef Slovenija 2016.
Darko Klemen je postal Rosmarino kuhar, ker ve, da lahko s posodo in kuhinjskimi pripomočki Rosmarino pripravlja vrhunske in predvsem zdrave obroke. Simpatičen Mariborčan, ki živi v Portorožu, ustvarja pod geslom: »Ne kuhaj, če tega resnično nimaš rad!«. Njegov kuharski stil je raznolik in zabaven, od nekdaj pa si želi za štedilnik stopiti z Gordonom Ramsayjem.

Deli objavo: