Testiraj nove izdelke: Sekanci za dimljenje mesa Rosmarino!

  • 19. 04. 2019
Testiraj nove izdelke: Sekanci za dimljenje mesa Rosmarino!

Sezona piknikov in žarov je tu, zato je čas, da še izboljšaš svoje žar mojstrovine z dimljenjem. Za testiranje smo pripravili kar 5 novih okusov lesnih sekancev za dimljenje mesa: jabolko, češnja, akacija, hrast in oreh.

Kaj so sekanci za dimljenje Rosmarino?

Lesni sekanci oddajajo dim, ki aromatizira meso. Vsaka vrsta lesa ima drugačen vonj in tudi drugačen vpliv na okus mesa. Jabolko in češnja imata blažji in sladkast okus, medtem ko so arome hrasta, akacije in oreha intenzivnejše in še posebej primerne za rdeče meso.

Prvi korak do perfektno dimljenega mesa na žaru, ki ga bodo vsi pohvalili, je izbira okusa lesnih sekancev.

Lahki in sadni okusi, kakršna sta češnja in jabolko, so idealni za pripravo vseh vrst rib, perutnine in divjadi, lepo aromo pa dodajo tudi določenim receptom z jagnjetino, govedino ali svinjino.

Močna aroma oreha in akacije bo najlepše dopolnila rdeče meso, medtem ko bo okus hrasta dodal piko na i vsem vrstam mesa.

  • Okus češnje ima sladkast okus in je primeren za vse vrste mesa.
  • Okus jabolka ima sladkast okus in je primeren za perutnino, ribe, svinjino, jagnjetino, govedino, tudi za zelenjavo in morsko hrano.
  • Okus hrasta ima močnejši okus in je primeren vse vrste mesa.
  • Okus akacije ima močnejši okus in je še posebej primeren za rdeče in temno meso.
  • Okus oreha ima močan in rahlo zagrenjen okus in je še posebej primeren za rdeče in pripravljeno meso. Sekanci oreha se odlično obnesejo v kombinaciji z drugimi okusi, da ustvarite milejši okus.

Navodila za uporabo sekancev za dimljenje

Pomemben del dimljenja na žaru je namakanje lesnih sekancev. Majhno količino sekancev (1–2 skodelici) za 30–60 minut namočite v posodi z vodo preden jih dodate na žar.

Ker se bodo napili vode, bodo nekoliko ohladili žareče oglje, s čimer boste enostavno ustvarili dve toplotni coni žara, ki ju potrebujete, da bo vaše meso pravilno spečeno.

Namočeni sekanci omogočajo trajen dim, ki bo počasi prodiral v meso, slednje pa bo dobilo bogat dimljen okus.

Namočene sekance položite neposredno na žareče oglje ali pa uporabite posodo za dimljenje. Če nimate posode za dimljenje, jo lahko naredite sami.

Dodajte želeno količino lesnih sekancev v aluminijasto posodo in jo tesno ovijte z aluminijasto folijo. Večkrat preluknjajte folijo, lahko kar z vilicami za žar. Tako bo dim lahko uhajal in dosegel vaše meso.

Kako kombinirati različne arome sekancev?

Popolno obvladovanje umetnosti dimljenja na žaru zahteva nekaj eksperimentiranja. Večkrat ko boste poskusili različne kombinacije sekancev, hitreje boste odkrili tisti pravi okus, ki vas bo prepričal.

Okus hrasta in oreha se odlično ujema s češnjo ali jabolkom. Lažji aromi bosta nekoliko umirili močan okus hrasta in oreha ter jima dodali nežno sadno noto.

Natančno razmerje mešanic je povsem prepuščeno vašemu osebnemu okusu. Najboljši nasvet je, da sami odkrijete, kaj vam najbolj ustreza.

Kako sodelujete v izboru za testiranje novih izdelkov?

Pohitite in komentirajte pod objavo na Facebooku! Izbor za testiranje poteka od 22. 4. do 25. 4. 2019, razglasitev rezultatov žreba pa bo v petek, 26. 4. 2019. Izžrebali bomo 20 oseb, ki bodo prejele brezplačni paket 500 g sekancev za dimljenje mesa. Po prevzemu izdelka bodo izžrebani odgovorili na kratko anketo o testu izdelkov in poslali svoje fotografije uporabe sekancev za dimljenje mesa.

Pohitite! Morda boste ravno vi postali NOVI preizkuševalec sekancev za dimljenje Rosmarino.

Preberite pa tudi pravila in pogoje sodelovanja.

Deli objavo: