Umazana pečica? Nič več! Enostavno jo očistite na povsem naraven način!

  • 30. 08. 2016
Umazana pečica? Nič več! Enostavno jo očistite na povsem naraven način!

Čiščenje pečice je lahko prava nočna mora.  Že res, da na trgu obstajajo vsa mogoča sredstva za čiščenje, a preveč agresivna niso primerna, saj lahko pridejo v stik s hrano. Tako vam tokrat predstavljamo popolnoma naraven »recept«, kako z doma pripravljenim, naravnim čistilom povsem preprosto in hitro očistite pečico.

Najprej seveda iz pečice odstranite pekače. Rešetko pustite v pečici nekje na sredini, saj na njo položite srednje velik, globok pekač za peko, v katerem naj bo 1,5 l vode. Pečico vključite na približno 100 stopinj in pustite prižgano 1 uro. V tem času se bo v pečici ustvarila para, ki bo zmehčala maščobo in ostalo umazanijo ter vam olajšala čiščenje.

Pečico pustite, da se nekoliko ohladi, nato pa z mokro krpo očistite večje dele umazanije.

Ni še konec! Sedaj je na vrsti še pripravek za »čudežno« čistilo. Vzemite posodo in dodajte 2 zavitka sode bikarbone, 5 žlic alkoholnega kisa in sok 1 limone. Dobro premešajte in s tem pripravkom premažite pečico. Pustite delovati 5 minut (če je pečica zelo umazana tudi več), pečico obrišite z gobico, nato pa še z viledo.

Rezultat je ponovno čista in sijoča pečica, in to brez uporabe agresivnih čistilnih sredstev.

Še Vitapurjev kuharski namig: preizkusite pekače Rosmarino z učinkom vročega kamna! Pri njih potrebujete minimalno količino maščobe, kar pomeni, da bo tudi pečica dlje časa ostala čista, saj maščoba ne bo škropila po pečici. Preverite tudi ostalo posodo Rosmarino. Več v oddelku kuhinje.

Deli objavo:


Tvoj komentar


* obvezna polja